单选题 {{B}}Text 2{{/B}}
As with many a grown-up sporting star, the first hint of greatness came at an early age for Lewis Hamilton. As an eight-year-old at his first kart race, he charged "more like a mature driver than a novice," remembers Martin Hines, owner of the Zip Kart racing company. Scything his way through the field just outside London, Hamilton had a confident style that seemed different from normal rookies, Hines says. "There was a little spark about him." Now 22, and in his debut season in Formula One—he became the first black driver to make it onto the grid in motor racing's blue-ribbon championship.
His success and profile that have earned young Hamilton comparisons with other sporting greats. His color— Hamilton's grandfather came to Britain from Grenada in the 50s—and the positive influence of his father, Anthony, have drawn parallels with Tiger Woods. Hamilton acknowledges that his participation could stoke interest among ethnic groups who may not be into the sport now. "Hopefully people that can relate to me will see that it's possible and also try to get into the sport," he told the BBC. Moreover, his youth, good looks and wholesome image are also likely to get marketers fired up.
Countless more karting titles followed before 2001. He "made seasoned drivers look silly," says Tony Shaw, Hamilton's then team manager at Manor Motorsport. Hamilton's raw, natural speed and canny race craft nudged him closer to the big leagues. Hamilton's "understanding of when and where to overtake and how to take advantage of a situation is very advanced," Shaw says.
At his first crack at GP2, the training ground for Formula One, Hamilton dominated the 2006 season with a series of blistering drives on his way to the title. Hamilton is "not worried about showing or doing what he's used to doing just because it's Formula One," says Hill. For many new drivers, "that's an enormous hurdle." With the retirement last year of seven-time world champion Michael Schumacher, there's one less rival for Hamilton to negotiate.
And Hamilton is certainly not short on confidence. When he first met Ron Dennis—now his Formula One team boss—as a 10-year-old in a borrowed suit, Hamilton promptly told him he wanted to drive for McLaren. Three years later, he joined the team's support program for promising young drivers. But, say former team managers, he's ready to listen and learn when things go wrong. Hamilton has a rare "capacity to question himself—to analyze very clearly after a race," says Frederic Vasseur, general manager at the ART Grand Prix team behind Hamilton's GP2 championship.
As for whether he'll become the Tiger Woods of the sport, it's too early to know whether he can live up to those standards. But for now, his fans are bullish. Damon Hill was the last British driver to take the world crown. And it's Hamilton, Hill says, "who looks likely to be the next."
单选题 We can infer from the first paragraph that
【正确答案】 C
【答案解析】[直击题眼] 对第一段话句子的理解和推理能力。 [深层剖析] 由As an eight-year-old... Scything his way through the field just outside London可以推断刘易斯·汉密尔顿是在英国长大的,所以[C]正确。 [主干扰项分析] 第三句提到Hamilton had a confident style that seemed different from normal rookies,由此可知汉密尔顿不同于其他新手是因为他的自信,而不是他的赛车天赋,排除[A]。第一段只提到汉密尔顿比同龄人自信,像个老手,并没有明确说他比同龄人优秀得多,故[D]不正确。 [次干扰项分析] 文中只提到汉密尔顿是从8岁开始参加赛车比赛的,并未说他从8岁就表现得很自信,故[B]不对。
单选题 Which is the most important reason why Lewis Hamilton "parallels with Tiger Woods"?
【正确答案】 D
【答案解析】[直击题眼] 第二段His success and profile that have earned young Hamilton comparisons with other sporting greats. ... "Hopefully people that can relate to me will see that it's possible and also try to get into the sport," he told the BBC. [深层剖析] 考查考生逻辑理解能力。文中说汉密尔顿的肤色和身世与老虎伍兹相似,再由第二段第三句 Hamilton acknowledges that his participation could stoke interest among ethnic groups.... people that can relate to me will... try to get into the sport.可知两人都对多个种族人群参与运动和社会有强大的影响力。即[B]是必要条件,[D]是充分条件,故选[D]。 [主干扰项分析] [B]是二者表层的相似,故排除。 [次干扰项分析] [A]和[C]是事实,但不是本题答案。to get marketers fired up意为“市场号召力强大”,这都是两人的共性,但不是他们最相似的地方。
单选题 Which of the following statements is true according to the passage?
【正确答案】 A
【答案解析】[直击题眼] Hamilton's raw, natural speed and canny race craft nudged him closer to the big leagues. [深层剖析] 理解了第三段第三句Hamilton's raw, natural speed and canny race craft nudged him closer to the big leagues.即可判断[A]是正确的。 [主干扰项分析] 第三段末句说Hamilton's “understanding of when and where to overtake and how to take advantage of a situation is very advanced,[B]选项是对这句话的同义转述,但这是他人对汉密尔顿的评价,不一定是他能接近大联盟的原因,所以不能选,该选项迷惑性较大。第四段末句With the retirement...of...Michael Schumacher, there's one less rival for Hamilton to negotiate.意思是“随着迈克尔·舒马赫于去年退休,汉密尔顿又少了一名强大的竞争者”,但对手减少并不一定就是好事,所以不能说benefit for Hamilton,故[C]不对。 [次干扰项分析] 倒数第二段末句说汉密尔顿有一种罕见的自我提问的能力,但并未说这是汉密尔顿成功的唯一理由,[D]选项过于绝对,故排除。
单选题 Which word is most similar in meaning to "bullish" (Line 2, Last paragraph)?
【正确答案】 A
【答案解析】[直击题眼] But for now, his fans are bullish.... And it's Hamilton, Hill says, who looks likely to be the next. [深层剖析] but一词引起转折,前面说的是他能否成为赛车运动界的老虎伍兹尚不得而知,but后话锋一转,引用希尔的话说他很有可能成为继自己之后下一个问鼎世界冠军的英国赛车手,由此可知他的车迷们对他的态度是乐观的,故选[A]。 [主干扰项分析] bullish字面意思是“像公牛一样的”,引申义有“顽固的,愚蠢的”之意,但文中用的都不是这些含义,故排除[B]、[C]。 [次干扰项分析] bullish还有“上涨的,乐观的”等含义,[D]“狂热的”虽也有点类似“看涨的”意思,但是but前面讲的是车队总经理对他是否能成为赛车运动的老虎伍兹的看法,形容车迷对此事的看法不能用“狂热”,故 [A]“乐观的”最准确。
单选题 Which one is the best title of the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】[直击题眼] 考查对全文逻辑结构的把握 [深层剖析] 全文从刘易斯·汉密尔顿小时候的经历讲起,讲了他在赛车界的成长和发展,并将之与老虎伍兹作了比较,最后以对他能否成为赛车场上的老虎伍兹的预测做结尾。故[B]最能概括全文内容。 [干扰项分析] [A]、[C]、[D]都像生平介绍,而突出的各有不同,文中虽都有所涉及,但都不能概括全文,文中几次提到刘易斯·汉密尔顿与老虎伍兹的比较,因此用[B]做题目最为合适。