单选题
The elephants of Thailand used never to be short of work hauling timber. But most of the country's forests have been cut down, and logging is now banned to save the few that are left. The number of domesticated elephants left in the country is now only 2,500 or so. down from about 100,000 a century ago. Though being the national animal of Thailand earns an elephant plenty of respect, this does not put grass on the table. Thai elephants these days take tourists on treks or perform in circuses, and are sometimes to be seen begging for bananas on the streets of Bangkok. Some of the 46 elephants living at the Thai Elephant Conservation Centre, a former government logging camp near Lampang, have found a new life in music. The Thai Elephant Orchestra is the creation of two Americans, Richard Lair, who has worked with Asian elephants for 23 years, and David Soldier, a musician and neuroscientist with a taste for the avant-garde. They provided six of the center's elephants, aged 7 to 18, with a variety of percussion and wind instruments. Those familiar with Thai instruments will recognize the slit drums, the gong, the bow bass, the xylophone-like rants, as well as the thunder sheet. The only difference is that the elephant versions are a bit stronger. The elephants are given a cue to start and then they prepare. They clearly have a strong sense of rhythm. They flap their ears to the beat, swish their tails and generally rock back and forth. Some add to the melody with their own trumpeting. Elephant mood-music could have a commercial future, Mr. Soldier believes. He has even produced a CD on the Mulatta label—it is available at www.mulatta. org—with 13 elephant tracks. It is real elephant music, he says, with only the human noises removed by sound engineers. But is it music? Bob Halliday, music critic of the Bangkok Post, says it is. He commends the elephants for being "so communicative". Anyone not knowing that it was elephant music, he says, would assume that humans were playing. Some of the elephants in the band have also tried their hand at painting, tending to favor the abstract over the representational style. Their broad-stroke acrylic paintings last year helped raise some $25,000 at a charity auction at Christie's in New York, and a London gallery has also taken some of their work. These art sales, together with profits from the CD, are helping to keep the centre going. A second CD is on the way. It will be less classical, more pop.
单选题
The elephants of Thailand now are short of the work they used to do because______.
【正确答案】
C
【答案解析】推理判断题。从文章第一段“The elephants of Thailand used never to be short of work hauling timber. But most of the country's forests have been cut down, and logging is now banned to save the few that are left.” (泰国大象过去从不缺少卷树桩的活儿,但由于大片森林被砍伐,如今伐木被禁止了。)可以推断,大象不能像以前那样伐木是因为相关的法律政策出台。在选项A“他们被驯服去驮游客”,B“它们被驯服去演奏音乐”,C“砍伐森林是违法行为”,D“木桩不够了”中;C是正确答案。
单选题
The author's attitude towards these elephants is______.
单选题
The two American created the Orchestra in order to______.
【正确答案】
B
【答案解析】推理判断题。两个美国人组建乐队目的是什么,文中并没有给出非常明确的答案,但从第二段开头“Some of. the 46 elephants living at the Thai Elephant Conservation Centre, a former government logging camp near Lampang, have found a new life in music.”可以看出,大象们因此获得了新生,并且这些大象属于保护区大象。在选项A“赚钱”,B“保护大象”,C“自娱自乐”中,B最为贴切。
单选题
"Trumpet" in the third paragraph refers to______.
【正确答案】
B
【答案解析】猜同题。根据原句"Some add to the melody with their own trumpeting.”,可知,是大象的某种声音给乐曲增添了色彩,据此推断trumpet是发出的声音,在选项A“跳跃”,B“吼叫”,C“移动”,D“摇摆”中,只有B是表示“发出声音”的,故选B。