单选题
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案。
{{B}}第一篇{{/B}}
It has been argued that an infant under three who is cared for outside the home may suffer because of the separation from his parents. The British psychoanalyst John Bowlby maintains that separation from the parents during the sensitive "attachment" period from birth to three may scar a child's personality and predispose to emotional problems in later life. Some people have drawn the conclusion from Bowlby's work that children should not be subjected to day care before the age of three because of the parental separation it entails, and many people do believe this. But there are also arguments against such a strong conclusion.
Firstly anthropologists point out that the secluded love affair between children and parents found in modern societies does not usually exist in traditional societies. For example, we saw earlier that among the Ngoni the father and mother of a child did not rear their infant alone--far from it. But traditional societies are so different from modern societies that comparisons based on just one factor are hard to interpret.
Secondly, common sense tells us that day care would not be so widespread today if parents, caretakers or pediatricians found that children had problems with it. But Bowlby's analysis raises the possibility that early day care has delayed effects. The possibility that such care might lead to, say, more mental illness or crime 15 or 20 years later can only be explored by the use of statistics. Statistical studies of this kind have not yet been carried out, and even if they were, the results would be certain to be complicated and controversial.
Thirdly, in the last decade, there have been a number of careful American studies of children in day care, and they have uniformly reported that day care had a neutral of slightly positive effect on children's development. But tests that have had to be used to measure this development are not widely enough accepted to settle the issue.
单选题 According to Bowlby, children under the age of three ______.
【正确答案】 A
【答案解析】见文章第一段第二句,大意为:英国精神分析学家John Bowlby认为,在从出生到三岁这一婴儿的敏感“接触期”内,孩子与父母的分离将会损害孩子的个性,并为他今后的情感生活埋下祸根,故选A。
单选题 Anthropologists believe differences between traditional and modern societies are that in the old society ______.
【正确答案】 B
【答案解析】文章第二段指出,在现代社会中,父母与孩子有着频繁的亲密接触,而传统社会中的父母却很少单独照顾孩子——事实远不止此。由此可以推断出,传统社会中父母很少亲自照顾孩子,往往是托他人照管,故选B。
单选题 The argument against Bowlby's conclusion shows that ______.
【正确答案】 A
【答案解析】见文章最后一段第一句,大意为:最近十年中,美国科学家对托儿所的孩子进行了大量研究,其结果一致表明,日常托管照顾对孩子们发展的影响是中性的或稍有积极作用的,故选A。
单选题 The phrase "day care" in Line 8, Para. 1 probably means ______.
【正确答案】 D
【答案解析】见文章第一段第七行:“children should not be subjected to day care before the age of three...”,意为:三岁前的孩子不应该被送到托儿所或护理所,故选D。
单选题 This passage is about ______.
【正确答案】 A
【答案解析】本文主要介绍了关于婴儿教育的两种截然相反的观点。精神分析学家认为三岁以前的孩子不应与父母分开,把他们送到托儿所会给他们的个性及情感造成伤害。而人类学家则认为精神分析学家的观点没有依据,且事实也并非如此,故选A。