单选题 IQ stands for Intelligence Quotient, which is a measure of a person's intelligence found by means of an intelligence test. Before marks gained in such a test can be useful as information about a person, they must be compared with some standard, or {{U}}norm{{/U}}. It is not enough simply to know that a boy of thirteen has scored, say, ninety marks in a particular test. To know whether he is clever, average or dull, his marks must be compared with the average achieved by boys of thirteen in that test.
In 1906 the psychologist, Alfred Binet, devised the standard in relation to which intelligence has since been assessed.
He invented a variety of tests and put large numbers of children of different ages through them. He found at what age each test was passed by the average child. For instance, he found that the average child of seven could count backwards from 20 to 1 and the average child of three could repeat the sentence: We are going to have a good time in the country. Binet arranged the various tests in order of difficulty, and used them as a scale against which he could measure every individual. If, for example, a boy aged twelve could only do tests that were passed by the average boy of nine, Binet held that he was three years below average, and that he has a mental age of nine.
The concept of mental age provided Binet, and through him, other psychologists, with the required standard, which enables him to state scores in intelligence tests in terms of a norm. At first, it was usual to express the result of a test by the difference between the "mental" and the "chronological" age. Then the boy in the example given would be "three years retarded". Soon, however, the "mental ratio" was introduced, that is to say, the ratio of the mental age to the chronological age. Thus a 'boy of twelve with a mental age of nine has a mental ratio of 0.75.
The mental age was replaced by the "intelligence quotient" or "ID". The IQ is the mental ratio multiplied by 100. For example, a boy of twelve with a mental age of nine has an IQ of 75. Clearly, since the mental age of average child is equal to the chronological age, the average IQ is 100.
单选题 Which of the following is not mentioned in relation to IQ?______
  • A. mental ratio
  • B. mental age
  • C. chronological age
  • D. date of birth
【正确答案】 D
【答案解析】第四、五段在引号中提到(A)mental ratio,(B)mental age和(C)chronological age,文中未提到(6)date of birth。
单选题 Which of the following is the closest in meaning to ' norm' ( Para. 1, line 3 ) ?______
  • A. standard
  • B. mark
  • C. measure
  • D. intelligence
【正确答案】 A
【答案解析】norm意为“标准,规范”,与(A)standard“标准”近义。
单选题 To judge a child's standard, his marks in a test must be compared with marks gained by ______
  • A. others of the same age
  • B. the same child at different ages
  • C. older aged children
  • D. younger aged children
【正确答案】 A
【答案解析】第一段最后一句指出,为了知道孩子是否聪明、一般或迟钝,他的分数必须和其他测试中的13岁的孩子的平均数作比较。
单选题 Binet used a large number of children in his tests because he wanted to find out______
  • A. who was the bright
  • B. who was the dull
  • C. a norm
  • D. what a bright child is
【正确答案】 C
【答案解析】第三段第一句指出,为了得到测试标准,他发明了多种测验,对大量的不同年龄的儿童进行测试。
单选题 The IQ is______
  • A. the mental age divided by the chronological age and multiplied by a hundred
  • B. the mental age multiplied by the chronological age and divided by one hundred
  • C. the chronological age divided by the mental age and multiplied by one hundred
  • D. the average age divided by the mental age and multiplied by a hundred
【正确答案】 A
【答案解析】最后一段第二句指出,IQ由智力比率乘上100所得。而智力比率是由智龄 (mental age)除以实龄(chronological age)所得。