单选题 Fourteen-year-old Richie Hawley had spent five years studying violin at the Community School of Performing Arts in Los Angeles when he took part in a violin contest. Ninety-two young people were invited to the contest and Hawley came out first. The contest could have been the perfect setup for fear, worrying about mistakes, and trying to impress the judges. But Hawley says he "did pretty well at staying calm. I couldn''t be thinking about how many mistakes I''d make — it would distract me from playing," he says. "I don''t even remember trying to impress people while I played. It''s almost as if they weren''t there. I just wanted to make music." Hawley is a winner. But he didn''t become a winner by concentrating on winning. He did it by concentrating on playing well. "The important thing in the Olympic Games is not to win but to take part," said the founder of the modern Olympics, Pierre de Coubertin. "The important thing in life is not the triumph but the struggle. The essential thing is not to have conquered but to have fought well. " New research shows that Coubertin''s philosophy is exactly the path achievers take to win at life''s challenging games. A characteristic of high performers is their intense, pleasurable concentration on work, rather than on their competitors or future glory or money, says Dr. Charles Garfield, who has studied 1,500 achievers in business, science, sports, the arts, and professions. "They are interested in winning, but they''re most interested in self-development, testing their limits. " One of the most surprising things about top performers is how many losses they''ve had—and how much they''ve learned from each. "Not one of the 1,500 I studied defined losing as failing," Garfield says. "They kept calling their losses '' setbacks. '' " A healthy attitude toward setbacks is essential to winning, experts agree. "The worst thing you can do if you''ve had a setback is to let yourself get stuck in a prolonged depression. You should analyze carefully what went wrong, identify specific things you did right and give yourself credit for them. " Garfield believes that most people don''t give themselves enough praise. He even suggests keeping a diary of all the positive things you''ve done on the way to a goal.
单选题 Hawley won the contest because______.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。从文章的第二段哈利自己所说的话以及第三段我们知道,他并没有将注意力放在努力减少错误或者是打动周围的人上,而是专注于自己的演奏。故A对。
单选题 What is common among high performers is that they tend to give priority to______.
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。此题考查的是对文章内容的熟悉。题目的原话在文章第六段第一句话,“a characteristic of high performers is their intense,pleasurable concentration on work”,意思是那些表现好的人都专注于工作本身。A和D都是文章后面所否定的内容,所以不对。C项在文章中是用来形容B项的,所以不是重点,也不能选。故B为正确选项。
单选题 According to the passage, successful people concentrate on______.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。根据文章倒数第四段最后的引语They are interested in winning, but they''re most interested in self-development,testing their limits”,D项“challenging their own limits”与此相符,故选D。
单选题 It can be learned from the passage that top performers are not______.
【正确答案】 A
【答案解析】推理题。此题考查的是对文章倒数第三、四段的理解。倒数第三段在开头说“对于表现最好的人来说,最有趣的是他们失败过多少次”,说明他们也有失败;所以A项“即使是有顶级表现的人也不免于失败"是正确的。B项“对获胜没兴趣”,这与文章倒数第四段最后所表达的意思不一致。同时C和D说“他们不习惯于失败"也“不关心挫折",这与文章倒数第三段所表达的意思恰恰相反。
单选题 The passage tells us that "praise" in times of trouble______.
【正确答案】 D
【答案解析】推理题。A项的意思是“在有麻烦的时候,表扬有利于人们认识自己的目标";B项的意思是“在有麻烦的时候,表扬帮助人们忘记挫折";C项的意思是“表扬使人们对过去感到悔恨";D的意思是“表扬帮助人们克服失望。”从意思上来讲只有D符合文意。A、C两项文中都没有提到。而B项显然错误,因为文章说成功的人都是从挫折中吸取教训,所以不可能是忘记挫折。