单选题 If American investors have learned any lesson in the last 25 years, it is to buy shares on the dips. The slide in 2000--2002 may have been longer and deeper than they were used to but normal service was eventually resumed, driving the Dow Jones Industrial Average to a record high on October 1st.
Among American financial commentators, it is almost universally accepted that shares always rise over the long run. And one ought to expect shares (which are risky) to deliver a higher return than risk free assets such as government bonds.
Nevertheless, investors ought also to remember the world's second largest economy, Japan. Its most popular stock-market average, the Nikkei 225, peaked at 38,915 on the last trading day of the 1980s; this week, nearly 18 years later, it is still only around 17,000, less than half its peak. Buying on the dips did not work either.
Professionals of the London Business School examined the record of 16 stock markets which were in continuous operation over the course of the 20th century. In itself, this selection showed survivorship bias by excluding the likes of Russia and China. The academies found that only three other countries could match the American record of having no 20-year periods with negative real returns.
Other investors were far less lucky. Japanese, French, German and Spanish investors all suffered instances where they had to wait 50--60 years to earn a positive real return. It was no good following the famous advice to "put the shares in a drawer and forget about them"; the furniture would not have lasted that long.
Besides survivorship bias, there is another problem with the belief that stock markets must always go up. Investors will keep buying until prices reach stratospheric(稳定的) levels. That clearly happened in Japan in the late 1980s, and after seven years, it is still not much more than half its peak level.
A significant proportion of the return from equities in the second half of the 20th century came from a re-rating of shares; investors were willing to pay a higher multiple for profits. But re-rating cannot continue forever.
If investors want a simple parallel with share prices, they need only mm to the American housing market. Back in 2005 an economic adviser to the president said," We've never had a decline in housing prices on a nationwide basis. What I think is more likely is that house prices will slow, maybe stabilize."
Lots of people took the same view and were willing to borrow (and lend) on a vast scale on the grounds that higher house prices would always bail them out. They are now counting their losses. Investors in equities should beware of over-committing themselves on the basis of a similar belief Just ask the Japanese.

单选题 The underlined word" dips" (Line 1, Paragraph 1) means that ______.
[A] a place where the surface of something reaches its climax.
[B] a place where the surface of something goes up suddenly and rapidly.
[C] a place where the surface of something goes down suddenly then goes up again.
[D] a place where the surface of something reaches its lowest point then goes up.
【正确答案】 C
【答案解析】本题为语义理解题。从文章第1段中可以隐约判断出“dips”是下降的意思。可以排除A和B。文章第2段最后一句话将“dips”的意思表述的很明确:“在dip时买进也不奏效。”而第2段说的是日本股票二十年来不停的下跌。这样可以推断出“dips”指的不是最低点,而是陡然下跌,然后上涨。这样排除 D,本题选C。
单选题 By referring to the Nikkei 225, the author wants to imply that ______.
[A] investors will keep buying until prices reach stratospheric levels.
[B] the universally accepted opinion among American investors isn't perfect.
[C] the slide of Nikkei 225 has been longer and deeper than ever before.
[D] Japanese investors have to wait 50-60 years to earn a positive real return.
【正确答案】 B
【答案解析】本题为推理判断题。作者介绍Nikkei 225的主要目的是为了证明普遍盛行的投资观点是不正确的。
单选题 It can be interred from the text that in the recent two decades the share prices of ______.
[A] China keeps increasing.
[B] America keeps increasing.
[C] Russia keeps declining.
[D] France keeps still.
【正确答案】 B
【答案解析】本题为细节理解题。第3段倒数第二句话指出,调查不包括中国和苏联(20年前苏联还没有解体)。最后一句话说美国还有其他三个国家,在二十年内股市没有经历真正的下跌。虽然文中并没有提其他三个国家到底是哪个国家,但是下一段就说了日本、德国、法国以及西班牙股市的不景气。这样就可以排除其他选项,选择美国。故选B。
单选题 Which of the followings is true of the text?
[A] after housing prices keep growing for a long time, they tend to slow and stabilize.
[B] investors will not stop buying before stock market prices cease to increase.
[C] America never has a decline in housing prices on a nationwide basis.
[D] it is sensible for investors to follow famous people's investment advice.
【正确答案】 B
【答案解析】本题为细节理解题。从文章最后一段可以看出上一段经济学家的观点错误,所以A不恰当。下一段第二句话指出投资者直到股票不再上涨了才停止买进,这样可以推断出B正确。倒数第2段作者举美国房价的例子说明价格不会只涨不跌,C项和文中经济学家的意思一样,但下一段用了事实驳斥这种观点,所以C不恰当。D项认为“听从投资界普遍盛行的观点是理性的”,这种说法显然与作者观点相反。
单选题 Which of the following is closest to the message the text tries to convey?
[A] the investors should throw away the prevalent myth on investment.
[B] the investors should buy the risk-free assets to prevent a great loss.
[C] the investors should not buy the shares until the prices return the real bottom.
[D] the investors should not over-estimate the rising potential of shares.
【正确答案】 A
【答案解析】本题为推理判断题。本题主要考查对文章主旨大意的理解。整篇文章都是在说明“universally accepted beliefs on investing”在现实情况中是行不通的,作者用股市波动的不合常理,美国房价的波动等等来说明这个观点。因此A项就是作者想指出的问题。其他3个选项都只表述了一部分,都不全面,应排除。