单选题 For more than a decade, dieticians and nutritionists {{U}}harangue{{/U}} us to lower the amount of fat in our diet. As it happens, their message is only partly correct. Although all fats are high in calories, certain fats, like the omega-3 fatty acids commonly found in fish, are actually good for us, provided we consume them in moderation. Not only do ome-ga-3s reduce the risk of clot formation in blood vessels, they also lower the amount of triglycerides, another fatty substance in the blood. The bottom line is that people who eat 6 to 8 ounces of fatty fish a week experience significantly fewer heart attacks and strokes.
Still on the consume-sparing fists are saturated fats, commonly found in red meats and whole-milk dairy products. Recent studies also suggest that another group of fats, called trans-fatty acids, found in abundance in crackers and cookies prepared with hydrogenated oils, may be an even more dangerous promoter (引发物) of high cholesterol than saturated fats.
The most immediate benefit from adopting a healthy diet is that it can lower blood pressure. Even if you don't have hypertension, decreasing your blood pressure makes your blood vessel springier (有弹性的) and can help stabilize potentially dangerous plaques in the arteries. Two major studies have shown that DASH (Dietary Approaches to Stopping Hypertension) diet, which emphasizes fruits and vegetables, promotes low-fat dairy and high-fiber grains, permits modest portions of lean meat and reduces sodium intake, can lower blood pressure as effectively as taking medicine. Just as important, the foods taste good and aren't too different from what most Americans are used to eating.
单选题 The underlined word "harangue" in the first sentence most probably mean ______.
  • A. threaten
  • B. want
  • C. order
  • D. persuade
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 此题用排除法。threaten意为“威胁”;order意为“命令”;want意为“想要”;显然都不合适,只有persuade劝说,可以使句意合乎逻辑:劝说我们减少使用含脂肪少的食物。
单选题 Which of the following about omega-3 fatty acids is NOT true according to the passage?
  • A. They are not fats actually.
  • B. They are good for our health if taken properly.
  • C. They can reduce clot formation in blood vessels.
  • D. They can lower the amount of triglycerides.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 由文中第一段得知,omega-3也是脂肪的一种,但是适度摄入对身体有好处。
单选题 The author states that trans-fatty acids ______.
  • A. are not on the consume-sparingly list
  • B. are found commonly in red meat
  • C. may promote high cholesterol
  • D. are not so dangerous as saturated fats
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 由文中第二段得知,trans-fatty acids大量存在于在饼干中,并且它比saturated fats更危险,可以引发高胆固醇(high cholesterol)。
单选题 The "DASH" might include all of the following EXCEPT ______.
  • A. emphasizing fruits and vegetables
  • B. promoting low-fat dairy and high-fiber grains
  • C. reducing sodium intake
  • D. encouraging large portions of lean meats
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 参见文中最后一段。
单选题 Which of the following is the best title for the passage?
  • A. To Eat Right
  • B. Go on Diet
  • C. Get Fit
  • D. Healthy Habits
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 文章主要讲述对于食物的选择,所以选项A最合适。