单选题   It''s very interesting to note where the debate about diversity is taking place. It is taking place primarily in political circles. Here at the college Fund, we have a lot of contact with top corporate leaders; none of them is talking about getting rid of those instruments that produce diversity. In fact, they say that if their companies are to compete in the global village and in the global market place, diversity is an imperative. They also say that the need for talented, skilled Americans means we have to expand the pool of potential employees. And in looking at where birth rates are growing and at where the population is shifting, corporate America understands that expanding the pool means promoting policies that help provide skills to, more minorities, more women, and more immigrants. Corporate leaders know that if that doesn''t occur in our society, they will not have the engineers, the scientists, the lawyers, or the business managers they will need.   Likewise, I don''t hear people in the academy saying, "Let''s go backward. Let''s go back to the good old days, when we had a meritocracy" ( which was never true ― we never had a meritocracy, although we'' ve come closer to it in the last 30 years). I recently visited a great little college in New York where the campus has doubled its minority population in the last six years. I talked with an African American who has been a professor there for a long time, and she remembers that when she first joined the community, there were fewer than a handful of minorities on campus. Now, all of us feel the university is better because of the diversity. So where we hear this debate is primarily in political circles and in the media ― not in corporate board rooms or on college campuses.
单选题 The word "imperative" in the first paragraph most probably can be replaced by_________.
【正确答案】 C
【答案解析】本题考察词义辨析。A项remarkable意为“非凡的,卓越的”;B项superficial意为“肤浅的,表面的”;D项debatable意为“可争辩的”。这3项都不与 imperative对应。只有C项essential可替代imperative,意为“必要的”。 注意:与essential和imperative近义的词还有:necessary, vital, crucial。
单选题 Which of the following groups of people still differ in their views on diversity?
【正确答案】 D
【答案解析】本题考查对文章细节的理解。根据题意,确定答案在文章最后一句话“...this debate is primarily in political circles...―not in corporate board rooms or on college campus.”。题干问的是“仍对此问题有不同意见的是哪些人”。 注意:解答细节题要先找到其在原文的确切地方,然后仔细研究原文的表述。
单选题 High corporate leaders seem to be in favor of promoting diversity so as to_________.
【正确答案】 C
【答案解析】本题考察对文章细节的理解。根据题意,确定答案在文章第一段第四句话“...if their companies are to compete in the global market place, diversity is an imperative.”。A项、B项和D项原文中都未提到,不符合题意,排除;C项中competitive是动词compete的形容词,此项符合题意。 注意:此题只需回到讲述作者与“high corporate leaders”的谈话,即可找到答案。
单选题 Which of the following can be inferred from the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】本题考查对文章细节的推测。关于diversity的问题,政界和媒体的确有争论,但不能由此推出多样性将来不会被政界接受或是美国媒体不会出现多样性。因此排除A项和B两项。少数人群欢迎多样性,但他们对此问题是否有争论,我们不得而知,也就不能得出C项的结论。通过排除只剩下D项。如果从第二段第一句话也可推断出此意。本文的中心思想在于作者强调多样性对社会政治经济的影响,可以猜测出作者认为现在还没有实现meritocracy的原因就在于diversity还没有在社会中实现。 注意:作者的行文目的是与其中心思想密不可分的,所以涉及到作者观点的推断提示时,要从中心思想入手。除此之外,排除法常用于这类推理判断题。
单选题 According to the passage, diversity can be achieved in American society by_________.
【正确答案】 D
【答案解析】本题考察对文章细节的理解和推断。根据题意,确定答案在文章第一段第五句话。前文提到“对于有天赋、有技能的美国人的需求,意味着不得不扩大有此潜质的雇员队伍…”第五句话指出“而要扩大这个队伍,意味着要改进政策,向更多的少数人种、妇女和移民提供技能。”D项涵盖了这个意思,而A项、B项和C项表达不准确,不全面。 注意:选择时要选表达最全面、最准确的。