单选题
{{B}}Task 1{{/B}}
{{B}}Directions:{{/B}}{{I}} After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 through 40. For each question or statement there are 4 choices marked A, B, C and D. You should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.{{/I}}
As one of the 20th century's most skillful political leaders, Franklin Delano Roosevelt was elected for an unprecedented four terms. His New Deal Program, in response to the Great Depression, utilized the federal government as an instrument of social and economic change in contrast to its traditionally passive role. He said in his inaugural address(就职演说), "The only thing we have to fear is fear itself." And he helped American people regain confidence in themselves. Then in World War II, he led the Allies in their defeat of the Axis Powers.
Born in Hyde Park, New York, on January 30, 1882, he was the only child of James Roosevelt and Sara Delano Roosevelt. His father was a cousin of Theodore Roosevelt, the 26th president of the .U.S. After graduation from Harvard University in 1904, Roosevelt attended Columbia University Law School without taking a degree and was admitted to the New York State Bar (律师业) in 1907. In 1905, he married a distant cousin, Eleanor Roosevelt, in a society wedding at which President Theodore Roosevelt gave his bride away.
Franklin Roosevelt' s political career began with his election to the New York State Senate as a Democrat in 1910. He quickly gained attention as the leader of an upstate coalition (联盟)that fought the influence of New York City's Democratic Machine. His support of Woodrow Wilson's candidacy as the Democratic presidential nominee(被提名的候选人) in 1912 resulted in his appointment to the post of assistant secretary of the navy, which he held during the World War I. In 1920 he was chosen as the Democratic nominee for Vice President.
单选题 What is the meaning of "utilized" in the first paragraph?
【正确答案】 C
【答案解析】词汇题。第一段中“His New Deal Program,in response to the Great Depression,utilized the federal government as an instrument of social and economic change in contrast to its traditionally passive role.”意思是“针对大萧条,他颁布了新的法案,利用了联办政府作为社会和经济变化的工具,并与过去传统被动角色形成对比。”因此,utilize意为“利用”。
单选题 According to the passage, the federal government ______.
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。仍然根据第36题中涉及到的原文得出答案。“its traditionally passive role”便透露了联邦政府在社会和经济变化上的无能。所以正确答案为B。
单选题 Why could' Franklin Roosevelt become the President according to the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。从全篇来看,作者对于罗斯福总统的态度是积极的,他肯定了总统对于美国的贡献,并综述了他的政治生涯。总统是凭借自己的能力逐步走向成功的。
单选题 Which of the following statement is NOT true according to the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。文章的最后一句中提到“In 1920 he was chosen as the Democratic nominee for Vice President.”由此可知,他是被提名为副总统候选人,而不是副总统。所以 D答案是错误的。
单选题 In your opinion, what is the best title of the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】主旨题。文章对罗斯福进行了较为系统的介绍,但并不仅仅是他的政治生涯。所以答案C是最为合适的题目。