单选题 Here is a question. Who talks more, women or men? The seemingly contradictory(相矛盾的 ) proof is shown by the difference between what I call public and private speaking. Much more males feel comfortable when playing the "public speaking" ,while much more females feel comfortable with the "private speaking". Another method of realizing these differences is by using the terms report-talk and rapport-talk.
For most women, the language of conversation is basically a language of rapport(友好 ).a method of setting up connections and relationships. What's more, emphasis is placed on showing similarities and matching experiences. From childhood, girls blame their fellows and try to stand out or appear better than others. Mankind feel their closest connections at home, or in surroundings where they feel at home during private speaking. But even the most public situations can be tackled with like private speaking.
While for most men, talk is primarily a way to keep up independence and position in a hierarchical(等级的) social order. This is done by exhibiting knowledge and skill, and by holding center stage through language performance such as story-telling, joking, or giving information. When they are kids, boys learn to use talking as a way to get and keep attention. So they are more comfortable talking in larger groups made up of people they know less well in the broadest sense, which is called "public speaking". But even the most private situations can be processed like public speaking, more like giving a report than setting up rapport.

单选题 Most females make the use of the language of rapport in their dialogues for the reason that they want to ______.
A. show they are quite ahead of others
B. set up close relationships
C. show something they have in common
D. find differences between them
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题为细节题。从第二段首句可知,对于大多数女士来说,交流主要是为了建立关系和友谊。
单选题 Men's public speaking mainly shows ______.
A. their sense of humor
B. their attraction to women
C. their independence and status
D. their ability to control the conversation
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题为细节题。从第三段首句可知,对多数男士来说,同别人交谈主要是为了保持自己的独立性和社会地位。
单选题 The author puts forwards his main idea by ______.
A. telling why males and females speak in different ways
B. introducing two different methods of speaking
C. stating his own point of views
D. showing some interesting examples
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题为推断题。纵观全文,作者在第二段、第三段分别阐述了女士和男士不同的交谈方式以及原因,显然这是作者的行文思路。
单选题 Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Public speaking is different from private speaking.
B. Rapport-talk often appears among women.
C. Males learn to use talking as a way to catch attention.
D. Public speaking cannot be used in private situations.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题为是非题。A,B,C选项都可以从文章中找到;文章最后一段提到“But even the most private situations can be dealt with like public speaking”,由此可知,最私人的场合也可以采用公开演说的方式,故D选项错误。
单选题 What's the main idea of the passage?
A. Women talk more than men.
B. Men and women talk in such comfortable ways.
C. The difference between public speaking and private speaking.
D. The favorite way men and women tend to use in talking.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题为主旨题。纵观全文,作者是在阐述男士和女士最热衷的谈话方式。