单选题
{{B}}Part A{{/B}}
{{B}}Directions:{{/B}}
Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.
{{B}}Text 1{{/B}}
It was the biggest scientific grudge match since the space race. The Genome Wars had everything: two groups with appealing leaders ready to fight in a scientific dead heat, pushing the limits of technology and rhetoric as they battled to become the first to read every last one of the 3 billion DNA "letters" in the human body. The scientific importance of the work is unquestionable. The completed DNA sequence is expected to give scientists unprecedented insights into the workings of the human body, revolutionizing medicine and biology. But the race itself, between the government's Human Genome Project and Rockville, Md., biotechnology company Celera Genomics, was at least partly symbolic, the public/private conflict played out in a genetic lab.
Now the race is over. After years of public attacks and several failed attempts at reconciliation, the two sides are taking a step toward a period of calm. HOP head Francis Collins (and .Ari Patrinos of the Department of Energy, an important ally on the government side) and Craig Venter, the founder of Celera, agreed to hold a joint press conference in Washington this Monday to declare that the race was over (sort of), that both sides had won (kind of) and that the hostilities were resolved (for the time being).
No one is exactly sure how things will be different now. Neither side will be turning off its sequencing machines any time soon--the "finish lines" each has crossed are largely arbitrary points, "first drafts" rather than the definitive version. And while the joint announcement brings the former Genome Warriors closer together than they've been in years, insiders say I that future agreements are more likely to take the form of coordination, rather than outright collaboration.
The conflict blew up this February when Britain's Welcome Trust, an HGP participant, released a confidential letter to Celera outlining the HGP's complaints. Venter called the move "a lowlife thing to do," but by spring, there were the first signs of a thaw. "The attacks and nastiness are bad for science and our investors," Venter told Newsweek in March, "and fighting back is probably not helpful." At a cancer meeting earlier this month, Venter and Collins praised each other's approaches, and expressed hope that all of the scientists involved in sequencing the human genome would be able to share the credit By late last week, that hope was becoming a reality as details for Monday's joint announcement were hammered out. Scientists in both camps welcomed an end to the hostilities. "If this ends the horse race, science wins." With their difference behind them, or at least set aside, the scientists should now be able to get down to the interesting stuff, figuring how to make use of all that data.
单选题 The recent Genome Wars were symbolic of
【正确答案】 C
【答案解析】这是一道细节题。文章第一段讲述了在人类DNA研究方面存在着两个群体的竞争(two groups with appealing leaders ready to fight…):一个是以政府为代表的HGP,另外一家是Celera Genomics。第一段最后一句话也指出了“the race itself,...was at least partly symbolic,the public/private conflict played out in a genetic lab”。所以得出答案应该是C。
单选题 The tone of the author in reporting the joint press conference this Monday is
【正确答案】 D
【答案解析】观点态度题,根据第二段最后一句话“the race was over(sort of),that both sides had won(kind of)and that the hostilities were resolved(for the time being)”,括号里面的都是作者的评论,可以得出作者的态度是客观的、真实的。故选D。
单选题 It is implied in the third paragraph that
【正确答案】 D
【答案解析】细节推断题。第三段最后一句话说“future agreements are more likely to take the form of coordination, rather than outright collaboration”;说明双方采取的是coordination(协调)的方式而非全面合作。第三段第二句话又提到任何一方都有可能关闭其用于研究的机器。可见,双方应该都是独立运作的。所以选D。
单选题 The word "thaw" (Line 3, Para. 4) most probably means
【正确答案】 B
【答案解析】词义理解题。信号词“thaw”后面有Venter告诉Newsweek的话,“The attacks and nastiness are bad for science and our investors,and fighting back is probably not helpful”。Venter的意思已经很明显,相互攻击和诋毁都不利于科学研究和投资者回报。所以他的意思应该是改进关系,缓和气氛。再者,后面又有这样的语句,“Scientists in both camps welcomed an end to the hostilities”(两个阵营的科学家们都欢迎结束敌对状态)。故答案为B。
单选题 The critical thing facing the scientists is to
【正确答案】 A
【答案解析】细节推论题。文章最后一句话“get down to the interesting stuff,figuring how to make use of all that date”说科学家们现在应该放弃偏见合作起来,好好思考如何充分利用双方提供的数据。也就是说,“all of the scientists involved in sequencing the human genome would be able to share the credit”。通过分析数据,了解人类的DNA排序,从而为人类谋福利。故选A。