单选题
As the National Park Service celebrates its 100th anniversary (周年纪念), President Barack Obama has announced the establishment of one new national monument, and the expansion (扩大) of another. In Maine, more than 87,500 acres of forest will become government-protected parkland for the first time. In Hawaii, a national monument created by President George W. Bush in 2006 will expand to about 582,578 square miles, four times its current size.
Obama has now created or enlarged 26 national monuments during his presidency. As a result, his administration says, Obama has protected more of the nation"s land than any other president has. But some residents and officials, in both Maine and Hawaii, object to the plans. (78)
They say their local economies depend on the use of these areas.
In establishing this monument, Obama took the side of conservationists (自然次源保护者) who want laws to protect wild lands. Creating a national park usually requires the approval of Congress. But a 1906 federal law allows the president to establish national monuments on his own.
The land"s new status as a monument means that mining and drilling operations are forbidden there. (79)
It may also severely limit activities such as logging, road-building, and hunting.
Some of Maine"s politicians who want to protect the state"s logging industries say Obama should not have acted alone. They say Washington should not tell the States how to use their land, especially when people"s jobs are
at stake
. Maine politician Susan Collins said the president should have listened to Maine lawmakers and residents, as well as to the U. S. Congress before making his decision.
However, those who support the president"s decision say the establishment of the new monument will lead to new jobs through tourism.
单选题
Which of the following is the best title for the passage?
单选题
Obama has established or enlarged ______ national monuments during his two terms.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 根据第二段第一句“Obama has now created or enlarged 26 national monuments during his presidency. ”可知,奥巴马在任期内,已新建或扩建了26处国家公园。故选C。
单选题
In national monuments, ______ is forbidden.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 根据第四段第一句“The land"s new status as a monument means that mining and drilling operations are forbidden there. ”可知,成为国家公园的地方禁止采矿和钻探。其他三项活动并未禁止,只是有所限制。故选C。
单选题
The phrase at stake in Paragraph 4 is closest in meaning to ______.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 根据第四段第四句“They say Washington should not tell the states how to use their land, especially when people"s jobs are at stake. ”可知,缅因州的政治家们认为白宫不应该干涉各州对土地的使用,尤其是当人们还濒于失业的境地时。因此,at stake表示“有风险,威胁”,与B项意思一致。故选B。
单选题
According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE?
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 根据第一段最后一句“In Hawaii, a national monument created by President George W. Bush in 2006...”可知,A项正确;根据第二段第三句“But some residents and officials, in both Maine and Hawaii, object to the plans. ”可知,来自缅因州和夏威夷州的一些居民和官员则反对这些计划,所以B项说法错误;根据第四段第三句“...say Obama should not have acted alone. ”可知,C项正确;根据文章最后一段可知,支持总统决定的人认为新的国家公园的建立会创造更多的就业机会,D项正确。故选B。