单选题
A. In the shopping district. B. In the largest building. C. In the bank. D. In the Honor Department Store.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 6-7 M: Look, it's full of traffic here. (6)Is this the shopping district? W: Yes, it is. There are a lot of stores, restaurants, and theaters near here. M: What is the largest building on the left? W: That's Honor Department Store. They sell clothing, furniture, food--almost everything. M: Do you like purchasing everything in the supermarket? (7)It's very convenient and saves a lot of time. Now I just want to buy some clothes there. W: Wait a minute please. I'd like to recommend some better stores for man's clothes. Look, there, next to the bank, is a man's clothing store building. And there are also some good stores on Park Street. M: Are they far from here? W: No, it's just three blocks straight ahead. M: Ok, maybe I can shop around by myself. Thanks a lot for your help. W: That's my pleasure. Go ahead.
[听力原文] 6. Where are the speakers?
[解析] 题目询问说话者在哪里。解答本题的关键是要听清一开始男士的问话“Is this the shop ping district?”(这里是购物区吗?)再由女士的肯定回答就可得出答案为A。 [避错指南] 选项B(在最大的大楼内)和选项D(在 荣誉百货商店)这两个地方是女士介绍时提到的同一个地点,而不是他们所到之处。选项C也只是对话中提到的地点。
单选题
A. Dislike it. B. Like it. C. Hate it. D. We don't know.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 7. What about the man's attitude to the supermarket?
[解析] 此题属于态度观点题。题目询问这位男士对超市的态度是什么。由男士的话“It's very convenient and saves a lot of time.”(它非常方便,而且很省时。)可以看出答案是选项B(喜欢超市)。 [避错指南] 解答这种观点态度题要根据文中说话人的话进行合理推断,要注意语气和用词。对话中男士使用的都是褒义词,由此可见他对超市的赞扬溢于言表,因此可以排除其他选项。