单选题
{{B}}Part A{{/B}}
{{B}}Directions:{{/B}}
Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.
{{B}}Text 1{{/B}}
Few insects have inspired as much fear and hatred as the diminutive fire ants, less than half an inch long but living in colonies of more than 250,000 others. Everyone in the southern United States gets to know fire ants sooner or later by painful experience. Fire ants live in large earthen mounds and are true social insects--that means they have a caste system ( division of labor), with a specialized caste that lays eggs (queen) and a worker caste of sterile females. There are several reasons that they are considered pests. About 60% of people living in areas where fire ants occur are stung every year. Of these, about 1% have some degree of allergic reaction ( called anaphylaxis) to the sting. Their large mounds are unsightly and can damage mowing equipment. Fire ants sometimes enter electrical and mechanical equipment and can short out switches or chew through insulation. Finally. as fire ants move into new areas, they reduce diversity of native ants and prey on larger animals such as ground-nesting birds and turtles.
Even though fire ants are pests in many circumstances, they can actually be beneficial in others. There is evidence that their predatory activities can reduce the numbers of some other important pests. In cotton, for example, they prey on important pests that eat cotton plants such as bollworms and budworms. In Louisiana sugarcane, an insect called the sugarcane borer used to be a very important pest before fire ants arrived and began preying on it. Fire ants also prey on ticks and fleas.
Whether fire ants are considered pest or not depend on where they are found, but one thing is sure—we had best get used to living with them. Eradication attempts in the 1960s and 1970s failed for a number of reasons, and scientists generally agree that complete elimination of fire ants from the United States is not possible. A new, long-term approach to reducing fire ant populations Involves classical biological control. When fire ants were accidentally brought to the United States, most of their parasites and diseases were not. Classical biological control involves identifying parasites and diseases specific to fire ants in South America, testing them to be sure that they don ' t attack or infect native plants or animals and establishing them in the Introduced fire ant population In the United States. Since fire ants are about 5 to 7 times more abundant here than in South America, scientists hope to reduce their numbers using this approach.
单选题 The word "caste" ( line 4, paragraph 1 ) most probably means
【正确答案】 C
【答案解析】[解题思路] 含义题。caste这个词后面的内容对其进行了充分注释:劳动力划分,专门的一个caste负责产卵,不产卵的母蚁作为一个caste负责工作。明显这是层级或地位的划分,因此只有[C]选项合题意。
单选题 Which of the following is a reason why fire ants are considered pests?
【正确答案】 A
【答案解析】[解题思路] 判断题。[B)[C][D]三个选项都含有一定原文信息,但都是进行了曲解或张冠李戴,只有[A]说的是可能给犁地设备造成机械故障符合原文。
单选题 That fire ants prey on bollworms and budworms is mentioned to show that
【正确答案】 B
【答案解析】[解题思路] 目的细节题。例子永远证明观点。本例子前面的观点是文章第二段开头句:尽管火蚁在某些情况下是害虫,但是在其他条件下也可以是有益的。
单选题 Whether fire ants are pests or not largely depends on their
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 原因细节题。文章第三段开头句说:火蚁是否是害虫就看在哪里找到它们,这就是它们的地理分布。
单选题 The author' s tone in talking about fire ants in the US seems to be
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 态度题。文章列举了火蚁的害处和好处,之后探讨了科学家对火蚁进行控制的举措。作者并没有明确说出自己的观点,因此是客观的。本文实际是个说明文,而说明文的态度多数都是客观的。