单选题 It's five minutes before the exam and you are in a state of fear. You just have to pass it, but how? You didn't even open the book the night before and you hear a voice in your head saying "Cheat, cheat " So what are you going to do, ignore it and fail or go for it? It's a tough decision many students must make.
Most young people believe that cheating is wrong. However, they have cheated at least once in their high school years. So, why do they do it? Are they too lazy to study? Perhaps, it's not as simple as that. According to some experts, one main reason why students cheat is that they see their friends get away with it.
It has never been easier to cheat than it is today. With all the technology available, students needn't cheat by looking over their shoulders anymore. They use mobile phones to send answers to each other during a test. There is also the Internet, with hundreds of websites giving tips on the art of cheating in exams.
Obviously, if you get caught cheating, you fail the exam. But it doesn't really matter whether you get caught or not. What's important is that it's wrong. How can you be proud of something you've achieved through cheating? In the end, it's not about deceiving your teachers and your parents, but about fooling yourself that you can do something you really can't.

单选题 It is tough for students to make a decision about cheating in an exam because ______.
A. it is a matter of failure or success B. they have never cheated before
C. they didn't prepare for the exam D. it is a matter of honesty or dishonesty
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节推断题。由第一段可知,学生对于是否作弊进行着激烈的思想斗争,因为作弊关系到不诚实。
单选题 The phrase "go for it" (Paragraph 1) means ______.
A. keep order in the exam room B. take the exam without cheating
C. observe the rules of the exam D. tl7 to pass the exam by cheating
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 词义判断题。文章第一段倒数第二句表明,学生在作激烈思想斗争,究竟是不作弊而考试不及格好,还是放手一搏作弊好?
单选题 According to some experts, many students cheat in exams mainly because they ______.
A. believe that cheating is not wrong
B. are too lazy to get prepared for exams
C. follow the example of those who succeeded in cheating
D. have cheated at least once in their high school years
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节明示题。第二段最后一句说,根据专家研究,许多学生主要是因为看见别人成功地作弊没有被抓住,所以产生了侥幸心理而作弊的。
单选题 What helps students cheat in exams more easily today?
A. Mobile phones and TV sets.
B. All the technology available.
C. The internet advising on cheating.
D. Devices giving tips on cheating.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节明示题。文章第三段提到了许多现代化的作弊工具和手段,因此都应包含在内。
单选题 What the author emphasizes about cheating is that ______.
A. one will surely fail the exam if he cheats
B. one may get punished if caught cheating
C. it will ruin one's own pride and honesty
D. it will lead to deceiving one's teachers
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。最后一段话表达了作者对作弊的态度,说明了作弊不仅仅是欺骗老师和父母,更是自欺欺人。