单选题 Directions:This part is to test your
reading ability. There are 5 tasks for you to fulfill. You should read the
reading materials carefully and do the tasks as you are instructed. Task
1 Directions:After reading the following
passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 to 40.
For each question or statement there are 4 choices marked A), B), C) and D). You
should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer
Sheet with a single line through the center.
In some countries video games are fast
becoming a social problem. They are banned in the Philippines and Indonesia. In
Japan, those who are under 15 years old are forbidden to use the public machines
at night. City elders across the United States are campaigning (呼吁) to restrict
their numbers, while the Hong Kong government is proposing to license (批准) their
operation. These video games are causing children to waste their money on them.
Even adults are lured (诱惑) into spending working hours playing them.
In Singapore, the battle of man against the machines takes place in
licensed amusement centers (娱乐中心), mostly located in shopping centers. According
to one estimated, each establishment can make between $250 and $1,500 a day. The
schoolchildren in uniforms there are not allowed into these centers. However,
one cannot help noticing that the majority of those who are often found in these
places are youngsters. Many of them are schoolchildren who have changed out of
their uniforms. Some play for the fun of it, others have turned them into a form
of gambling (赌博), and some are hopelessly addicted to (沉迷) them.
Now kids and adults alike play these games in the privacy of their homes.
Video game sets have invaded (进入) most homes. The question that must be asked
is: Have they any education value?
单选题
In Singapore, the battle of man against the machines takes place in ______.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 细节题。根据第二段第一句In Singapore, the battle of man against the machines takes place in licensed amusement centers.可知,人们对抗机器的斗争发生在有营业执照的娱乐场所,故选A。
单选题
How can schoolchildren go into the amusement centers in Singapore?
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。根据第二段倒数第二句Many of them are schoolchildren who have changed out of their uniforms. 可知,他们是脱掉校服后进入娱乐中心的,故选C。
单选题
Various governments are taking actions on video games because ______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。根据第一段第一句In some countries video games are fast becoming a social problem. 可知,由于在很多国家电子游戏已经逐渐变为一个社会问题,所以各国不得不采取措施,故选C。