复合题 Direction: There are 2 passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each of them there are four choices marked A. B. C. and D. You should choose the best answer and write it down on your Answer Sheet.

Passage 2 

Mathematicians may spend hours just trying to figure out a line of equations. All the while, they feel dumb and inadequate. Then one day, these young mathematicians become established, become professors, acquire secretaries and offices. They don 't want to feel stupid anymore. And they stop doing great work. 

In a way, you can 't really blame scientists for backing off. Stumbling around in the dark can be dangerous. “By its very nature, the edge of knowledge is at the same time the edge of ignorance, ” is how one cosmologist put it. “Many who have visited it have been cut and bloodied by the experience. ” All the more reason it 's so refreshing that readers of science stories don 't seem to mind a bit of confusion. Every Science writer I know has had the experience of readers coming up to them any saying: “Gee, that was fascinating; I didn 't understand it, but I 've been thinking about it all day. ” Readers often inquire about books where they can read further on a subject, or even primary sources. 

Editors, however, seem to absorb difficulty differently. If they don 't understand something, they often think it can 't be right—or that it 's not worth writing about. Either the writers aren 't being clear, or the scientists don 't know what they 're talking about. Why the difference? May theory is that editors are not just ordinary fork. They tend to be very accomplished people. They 're used to being the smartest guys in the room. So science makes them feel uncomfortable. And because they can 't bear to feel dumb, science coverage suffers.

So what is it about science that makes them uneasy? Surely it is more than the obvious fact that it 's hard to understand things that aren 't yet understood. In science it can be just as hard to understand what is understood. Relatively and quantum mechanics have been around for nearly a century, yet they remain confusing in some sense even to those who understand these theories well. We know they 're correct because they 've been tested so thoroughly in so many ways. But they still don 't make sense. 

On the other hand, what should they? The fact that we have learned to understand what the universe was doing back to a nanosecond after its birth is literally unbelievable. But the universe doesn 't care what we can or cannot believe. It doesn 't speak our language, so there 's no reason it should “make sense” . That 's why science depends on evidence. It 's essential to know not only what scientists know, but also what they know they don 't know. This is an unfamiliar concept to editors used to dealing with politics or sports. 

For all these reasons and more, good science journalists know that if they 're not dealing with subject matter that makes them dizzy, they 're probably not doing their jobs. The best editors understand all this. 

单选题 The mathematician phenomenon is mentioned to show that_____.
【正确答案】 C
【答案解析】本题为段落大意题。根据第一、二段可以得出,科学研究总会遇到自己不懂的地方,而正是这些不懂的地方是需要自己去研究的,故选C。A、B、D是对原文的曲解。
单选题 Which of the following is true according to paragraph2 and 3?
【正确答案】 D
【答案解析】本题为段落大意题。第二、三段对比了读者和编辑的区别,前者即使不懂只要写得精彩也愿意看,后者不懂就会认为要么是作者不行,要么就是科学家不行。作者在第三段用反讽手法,指出编辑自认为高人一等。其实就和害怕承认自己愚蠢的科学家一样。
单选题 According to the author, science is confusing to editors mainly in that _____.
【正确答案】 A
【答案解析】本题为段落大意题。第四、五段解释了科学令编辑困惑的原因。第五段倒数第二句谈到,编辑不仅要知道科学家知道什么,还要知道他们不知道什么,因此工作量大。 第四段指出,令编辑困惑的原因远不止是它们难于理解, 因为即使是精通它们的人在某种程度上都会觉得困惑,故B错误。科学理论是与生活无关的事实,比如宇宙大爆炸,知道这些并没有什么意义,但这不是编辑感到困惑的理由,故D错误。 C选项是对原文的曲解,排除。
单选题 Which of the following plays a key role in making good science editor?
【正确答案】 C
【答案解析】本题为细节理解题。最后一段谈到,如果科学新闻从业人士遇到的作品一点也不令人困惑,他们可能做的是一份假工作。这就说明他们需要处理大量的有难度的作品,这就需要耐心,故选C。
单选题 Which of the following would be the best title for the text?
【正确答案】 C
【答案解析】本题为主旨大意题。文章共六段,四段都在讲科学令编辑感到困惑的原因,前两段是铺垫,故选C。