单选题
In 1957 a doctor in Singapore noticed that hospitals were treating an unusual number of influenza-like cases. Influenza is sometimes called "flu" or a "bad cold". He took samples from the throats of patients in his hospital and was able to find the virus of this influenza.
There are three main types of the influenza virus. The most important of these are type A and B, each of them having several subgroups. With the instruments at the hospital, the doctor recognized that the outbreak was due to a virus in group A, but he did not know the subgroup. Then he reported the outbreak to the World Health Organization in Geneva. WHO published the important news alongside reports of a similar outbreak in Hong Kong, where about 15-20 percent of the population had become ill.
As soon as the London doctors received the package of throat samples, doctors began the standard tests. They found that by reproducing itself with very high speed, the virus had grown more than a million times within two days. Continuing their careful tests, the doctors checked the effect of drugs against all the known subgroups of virus type A. None of them have any protection. This, then, was something new, a new influenza virus, against which the people of the world had no help whatever.
Having found the virus they were working with, the two doctors now dropped it into the noses of some specially selected animals, which get influenza much as human beings do. In a short time the usual signs of the disease appeared. These experiments proved that the new virus was easy to catch, but that it was not a killer. Scientists, like the general public, call it simply Asian flu.
The first discovery of the virus, however, was made in China before the disease had appeared in other countries. Various reports showed that the influenza outbreak started in China, probably in February 1957. By the middle March it had spread all over China. The virus was found by Chinese doctors early in March. But China is not a member of the WHO and therefore does not report outbreaks of disease to it. Not until two months later, when travelers carded the virus into Hong Kong, from where it spread to Singapore, did the news of the outbreak reach the rest of the world. By this time it was well on its way around the world.
单选题 The influenza outbreak in this story began in ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[分析] 细节题型 见第五段第一句及第二句:The first discovery of the virus,however,was made in China before the disease had appeared in other countries.Various reports showed that the influenza outbreak started in China,probably in February 1957. (然而,这种疾病在其他国家出现之前,病毒已首先在中国发现。各种各样的报告显示流感的爆发首先始于中国,发生的时间大约是在1957年二月。);因此答案为B。
单选题 Without counting the subgroups, there are ______type (s) of influenza.
【正确答案】 C
【答案解析】[分析] 细节题型 见第二段第一、二句:There are three main types of the influenza virus. The most important of these are type A and B,each of them having several subgroups.(这种流感病毒主要有三种类型。其中最主要的是A类和B类病毒,而每类病毒都有几种附属的亚病毒。)因此 C为答案。
单选题 The doctor in Singapore performed a valuable service by ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[分析] 细节题型 见第一段第一句:In 1957 a doctor in Singapore noticed that hospitals were treating an unusual number of influenza-like cases. (1957年,新加坡的一位医生注意到各家医院都在收治数量非同寻常的类似流行性感冒的病例)及第二段第三至四句:With the instruments at the hospital the doctor recognized that the outbreak was due to a virus in group A,but he did not know the subgroup.Then he reported the outbreak to the World Health Organization in Geneva. (利用医院的设备,这名医生发现这种疾病的爆发缘于A类病毒,但他无法得知导致这种病毒的亚病毒。于是他将此报告给了位于日内瓦的世界卫生组织一WHO);因此D为答案。
单选题 One interesting thing about the virus in the story was that it ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[分析] 细节题型 见第三段第二句:They found that by reproducing itself with very high speed,the virus had grown more than a million times within two days. (他们发现这种病毒以极快的速度繁殖,在两天之内它们已繁殖了一百万倍。)因此选项C为答案。
单选题 The type of influenza discussed in this story ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[分析] 细节题型 见第三段第三至五句:Continuing their careful tests,the doctors checked the effect of drugs against all the known subgroups of virus type A. None of them have any protection.This, then,was something new,a new influenza virus,against which the people of the world had no help whatever. (这些医生们继续他们细致的测试后发现所有已知对A类病毒的附属亚病毒有疗效的药物对此种病毒均无效;因此这种病毒是种新型的流感病毒,世上还无药物能对人类抵抗这种病毒有所帮助);因此B为答案。
单选题 The experiments in giving the virus to animals proved that this type of influenza was easy to catch ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[分析] 词义题型 见第四段第三句:These experiments proved that the new virus was easy to catch,but that it was not a killer.Scientists like the general public,call it simply Asian flu. (这些试验证实这种新的病毒很易感染,但并不致命。)在此须弄懂not a killer之意, “不是杀手”即“并不致命”,因此C为答案。
单选题 One reason why the outbreak of the disease was not discovered sooner was that ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[分析] 细节题型 见第五段第二句:Various reports showed that the influenza outbreak started in China, probably in February of 1957. (各种各样的报告显示流感的爆发首先始于中国,发生的时间大约是在1957年的二月)及第五句:But China is not a member of the W.H.O. and therefore does not report outbreaks of disease to it. (但因中国(当时)不是WHO的成员,因此没有向世界卫生组织汇报这种疾病的爆发);因此A为答案。
单选题 Once an influenza outbreak is started, for its spread around the world takes about ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[分析] 推断题型 见第五段第二、三句及第六、七句:各种各样的报告显示流感的爆发首先始于中国,发生的时间大约是在1957年的二月。到了三月中,这种流感已在全中国传播开来。……但直到两个月之后,旅游者将这种病毒带到香港,也就是从这里又传到了新加坡,这个疾病爆发的消息才传到了世界上。这时这种流感才在世界上传播开来。由此可推断此病在世界范围的传播用了大约几个月的时间,选项B为答案。
单选题 To keep track of a disease such as influenza, WHO must have ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[分析] 推断题型 从第二段中得知:世界卫生组织在得到新加坡医生的汇报后,将这条重要消息和香港也有类似疾病的爆发的消息公布……;之后在第三段又提到:伦敦的医生一得到新加坡医生在患者喉咙的病毒取样后立即开始做标准试验……;在第五段还提到:尽管此种病毒是在中国首先发现,但因当时中国不是WHO的成员,这个消息就不为世界所知;由此推断WHO有着很好的公布系统,C为答案。
单选题 One thing necessary for discovering influenza outbreaks is ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[分析] 推断题型 从第一段、第二段和第三段都可看到这种病毒的发现与各地的医生和医院的工作密不可分……如新加坡医生的努力及他利用医院设备对患者进行采样……;由此推断A为答案。