单选题

【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 95-97
This is Newton magazine and Review on radio FM 107. I am your host Scott Gormez. On today's show we will be talking with Dr. Ellis Lee, professor of organic chemistry at Royal Science University. She is the winner of last year's Scientist award and coauthor of recently published book "Fuels of the Future" . Dr. Lee has been studying the development of efficient and affordable types of fuels from non traditional sources. Today she will talk about her latest research and her current project with another agency on fuel efficiency.
初级问题
Ellis Lee的名字后面就提到了她是一个有机化学家,除此之外,文中还提到她曾经得到scientist award,书的名字是“Fuels of the Future”,以及latest research等短语,从以上这些线索不难推断她是一位科学家。
【正确答案】 A
【答案解析】中级问题
如果听到了文章中特别提到她曾经得过奖的经历,不难选出正确答案。但是如果没有听到这 部分,就很有可能因为从文中的fuel联想到car,或者从book联想到bookstore而误选(B)选 项或(D)选项。
【正确答案】 B
【答案解析】高级问题
本题是那种如果不提前读题很容易在听录音时错过正确答案的问题。文章在介绍了她在 进行一个新的项目之后,突然提到了对解答本题有帮助的词another agency。当然,还要能 从another agency联想到合约人contractor也不是很容易,所以本题的难度还是相当 高的。