判断题

 

An Invitation Letter


   

Nov. 10, 2014


My dear Michael,
    It seems ages since we heard from you—and even longer since you went to work in China. But recently we happened to bump into Charlie Wright at a party, and from him we learnt that you and Lucia will be coming to England over the Christmas holidays. So I am writing straightaway—to make sure this reaches you well before you leave Shanghai—in the hope that it will be possible for you both to spend a few days with us during your stay in England.
    I am still teaching English literature in a university and I am getting well along with my colleagues. I also have some Chinese students here, who are very friendly and intelligent.
    I imagine you will be spending Christmas with your parents, but surely you will have some time after that before your Christmas holidays end. We shall be having two other friends of ours staying with us over the New Year weekend, and it would be nice if you could come then, too. Mike and Rosa Griffiths are old friends and a very nice couple; I'm sure you will like them. They used to live in China, too, so we shall have something in common. And if we get some decent weather, we might all go off one day and visit the Carters—I'm sure we can get Uncle Arthur to lend us his minibus.
    There's not a great deal to report from our end. Mary is well and still enjoying her school teaching (at least, I think so); the children are growing up at a terrifying rate; I am still working for Sanderson's and liking it well enough—though occasionally pining for the footloose days of long ago. But let's hope you will soon be here to see for yourselves—and help us see the New Year in!
    I'd better stop here now. I'm supposed to be spending this evening writing Christmas cards. Write or phone as soon as you can—and come!
    Love from us all!
   

Yours ever,
    Richard
判断题 1.  Michael heard from Richard a long time ago.
【正确答案】 A
【答案解析】 根据第一段第一句“It seems ages since we heard from you...”可知,Richard已经很久没有收到Michael的信件了。所以本句陈述是正确的。
判断题 2.  Recently Richard met Charlie at a party, soon they get the invitation letter.
【正确答案】 A
【答案解析】 根据第一段后两句可知,Richard在一个聚会上见到了Charlie,不久后就写信邀请Michael和Lucia。所以本句陈述是正确的。
判断题 3.  Micheal and Lucia will probably leave Shanghai as soon they get the invitation letter.
【正确答案】 B
【答案解析】 根据第一段最后一句“So I am writing straightaway—to make sure this reaches you before you leave Shanghai...”可知,Michael和Lucia应该是很快就要离开上海了。所以本句陈述是错误的。
判断题 4.  Mary is teaching at Sanderson's.
【正确答案】 B
【答案解析】 根据倒数第三段第二句“Mary is well and still enjoying her school teaching...I am still working for Sanderson's…”可知,是Richard而不是Mary在Sanderson教学,文中并未提及Mary在哪里教学。所以本句陈述是错误的。
判断题 5.  Richard will be busy writing Christmas cards.
【正确答案】 A
【答案解析】 根据倒数第二段前两句“I'd better stop here now. I'm supposed to be spending this evening writing Christmas cards.”可知,Richard需要写很多圣诞贺卡。所以本句陈述是正确的。