阅读理解
Text 1
In the 2006 film version of The Devil Wears Prada ,Miranda Priestly, played by Meryl Streep, scolds her unattractive assistant for imagining that high fashion doesn’t affect her, Priestly explains how the deep blue color of the assistant’s sweater descended over the years from fashion shows to departments stores and to the bargain bin in which the poor girl doubtless found her garment。
This top-down conception of the fashion business couldn’t be more out of date or at odds with the feverish would described in Overdressed, Eliazabeth Cline’s three-year indictment of “fast fashion”. In the last decade or so ,advances in technology have allowed mass-market labels such as Zara ,H&M, and Uniqlo to react to trends more quickly and anticipate demand more precisely. Quicker turnarounds mean less wasted inventory, more frequent release, and more profit. These labels encourage style-conscious consumers to see clothes as disposable-meant to last only a wash or two, although they don’t advertise that –and to renew their wardrobe every few weeks. By offering on-trend items at dirt-cheap prices, Cline argues, these brands have hijacked fashion cycles, shaking an industry long accustomed to a seasonal pace。
The victims of this revolution , of course ,are not limited to designers. For H&M to offer a $5.95 knit miniskirt in all its 2,300-pius stores around the world, it must rely on low-wage overseas labor, order in volumes that strain natural resources, and use massive amounts of harmful chemicals。
Overdressed is the fashion world’s answer to consumer-activist bestsellers like Michael Pollan’s The Omnivore’s Dilemma. “Mass-produced clothing ,like fast food, fills a hunger and need, yet is non-durable and wasteful,” Cline argues. Americans, she finds, buy roughly 20 billion garments a year – about 64 items per person – and no matter how much they give away, this excess leads to waste。
Towards the end of Overdressed, Cline introduced her ideal, a Brooklyn woman named Sarah Kate Beaumont, who since 2008 has made all of her own clothes – and beautifully. But as Cline is the first to note, it took Beaumont decades to perfect her craft; her example can’t be knocked off。
Though several fast-fashion companies have made efforts to curb their impact on labor and the environment – including H&M, with its green Conscious Collection line –Cline believes lasting change can only be effected by the customer. She exhibits the idealism common to many advocates of sustainability, be it in food or in energy. Vanity is a constant; people will only start shopping more sustainably when they can’t afford not to。
单选题
Priestly criticizes her assistant for her
【正确答案】
B
【答案解析】【解析】事实细节题。根据题干,首先定位到首段。由文章第一句后半句“…scoldsher unattractive assistant for imagining that high fashion doesn’t affect her。”意思是:“……批评她没有魅力的助理,因为助理认为高级时尚对她的生活影响不大”。可知criticize是对scolds的同义替换,B项中 的“insensitivity to fashion”是“imagining that high fashion doesn’t affect her。”的同义替换。所以B项为正确答案。
A项在文中并未提及,属于无中生有。C项和D项是对文章第一句的曲解。
单选题
According to Cline, mass-maket labels urge consumers to
【正确答案】
D
【答案解析】【解析】事实细节题。根据题干,首先定位到第二段。由倒数第二句“these labels encouragestyle-conscious consumers to see clothes as disposable, ……, and to renew their wardrobeevery few weeks。”意思是“这些商标(畅销商标)促使有时尚意识的消费者将服装看成是用完就可以丢弃的,……,并且每周更新他们的衣橱。”D选项 “shop for their garments morefrequently”的意思是“更加频繁地购买服装”,正好是“renew their wardrobe every few weeks”的同义替换。
A,B,C项均属于无中生有项。
单选题
The word “indictment” (Line 3, Para.2) is closest in meaning to
【正确答案】
A
【答案解析】【解析】词义题。题干中需要猜测词义的单词出现在第二段的第一句“……thefeverish world described in Overdressed,Elizabeth Cline’s three-year indictment of ‘fast fashion’”。再结合选项可知,“indictment”是ElizabethCline对“快时尚”的一种态度。因此,解答此题的关键在于联系上 下文语境,找到Elizabeth Cline对“快时尚”的态度。由第二段最后一句“By offering on-trend items at dirt-cheap prices, Cline argues, thesebrands have hijacked fashion cycles, shaking an industry long accustomed to aseasonal pace。”,意思是“Cline说,通过以特别低的价格销售潮流物品,这些品牌破坏了潮流周期,动摇了这个长久以来习惯于季节周期的产业”。由 “hijack”和“shaking”可知,Cline对“快时尚”应该是持否定态度的,所以选项A“accusation (谴责)”是正确选项。
单选题
Which of the following can be inferred from the lase paragraph?
【正确答案】
D
【答案解析】【解析】推理判断题。根据题干,可定位到最后一段。解题关键在于“Vanity is a constant; peoplewill only start shopping more sustainably when they can’t afford not to”,意思是“每个人都很虚荣,这很常见。但消费者付不起太多东西的时候,他们才会以更加可持续的方式去购物。”这句的关键词是“afford”和 “shopmore sustainably”,对应于D项中的“pricing”和“environmental-friendly purchasing”。A项对于本段的曲解。B项说的是“忽视环境的可持续发展”,与文中“severalfast-fashion companies have made efforts to curb their impact on labor and theenvironment…”(一些时尚服饰公司已经做出努力减少对劳动力和环境)意思相悖。C项文中未提及。
单选题
What is the subject of the text?
【正确答案】
C
【答案解析】【解析】主旨大意题。此题考查对全文主旨大意的准确归纳。从整个文章脉络来看,文章的第一段用事例引入,第二段讲到文章的主题“快时尚”,并指 出它破坏了时尚周期,动摇了时尚产业。第三四段指出“快时尚”这种变革的弊端,比如:给自然资源造成压力、使用大量有害的化学物质、浪费现象。最后两段提 到针对“快时尚”的不良影响,可以采取的解决办法。由此可知,C项统领全文,为正确答案。
A, B,D项都不是文章所论述的中心主题。