单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
Healthy soda? That may strike some as an oxymoron. But for Coca-Cola and PepsiCo. it's a marketing opportunity.
In coming months, both companies will introduce new carbonated drinks that are fortified with vitamins and minerals: Diet Coke Plus and Tava, which is PepsiCo's new offering. They will be promoted as "sparkling beverages." The companies are not tailing them soft drinks because people are turning away from traditional soda, which has been hurt in part by publicity about its link to obesity.
While the soda business remains a $68 billion industry in the United States, consumers are increasingly reaching for bottled water, sparkling juices and green tea drinks. Irr'2005. the mount of soda sold in this country dropped for the first time in recent history. Even the diet soda business has slowed.
Coca-Cola's chief executive. E. Neville Isdell. clearly frustrated that his industry has been singled out in the obesity debate, insisted at a recent conference that his diet products should be included in the health and wellness category because, with few or no calories, they are a logical answer m expanding waistlines.
"Diet and light brands are actually health and wellness brands," Mr. Isdell said. He asserted that Diet Coke Plus was a way to broaden the category to attact new consumers.
Tom Pirko. president of Bevmark, a food and beverage consulting firm, said it was "a joke" to market artificially sweetened soft drinks as healthy, even if they were fortified with vitamins and minerals. Research by his firm and others shows that consumers think of diet soft drinks as "the antithesis of healthy," he said. These consumers "comment on putting something synthetic and not natural into their bodies when they consume diet colas," Mr. Pirko said. "And in the midst of a health and welfare boom, that ain't good."
The idea of healthy soda is not entirely new. In 2004, Cadbury Schweppes caused a stir when it unveiled 7Up Plus, a low-calorie soda fortified with vitamins and minerals. Last year, Cadbury tried to extend the healthy halo over its regular 7Up brand by labeling it "100 percent natural." But the company changed the label to "100 percent natural flavor" after complaints from a nutrition group that a product containing high-fructose com syrup should not be considered natural, and 7Up Plus has floundered. The new fortified soft drinks earned grudging approval from Michael F. Jacobsen, executive director of the Center for Science in the Public Interest. a nutrition advocacy group and frequent critic of regular soft drinks, which it has labeled "liquid candy."
A survey by Morgan Stanley found that only 10 percent of consumers interviewed in 2006 considered diet colas a healthy choice, compared with 14 percent in 2003. Furthermore, 30 percent of the consumers who were interviewed last year said that they were reluctant to drink beverages with artificial sweeteners, up from 21 percent in 2004.
单选题 Coca-Cola and PepsiCo call their new drinks "sparkling beverages" instead of ."soft drinks" because______.
【正确答案】 B
【答案解析】属于事实细节题。题目要求找出这两家公司之所以称他们的新饮料是“发泡饮品”而不是“软饮料”的原因。文章第二段“The companies are not calling them soft drinks because people are turning away from traditional soda, which has been hurt in part by publicity about its link to obesity.”可以看出,他们不再用软饮料这个名称是因为人们对传统的苏打饮料反感,因为公众认为苏打和肥胖有着一定的联系。因此,答案B是原因所在。
单选题 The sentence "with few or no calories, they are a logical answer to expanding waistlines" Para. 4) means______.
【正确答案】 C
【答案解析】属于推理判断题。第四段中提到Neville Isdell对于自己企业因为在肥胖之争中被踢出围很郁闷,在近期的会议中坚持说自己的低糖产品应当被列人健康食品类,因为,它们含有很少或几乎不含有卡路里,这对于腰围变粗是个合理的回答,因此,这句话的意思是说这些产品并不会引起肥胖。答案为C。
单选题 Tom Pirko's attitude on promoting the soft drinks as healthy is______.
【正确答案】 C
【答案解析】属于情感态度题。题目是Tom Pirko对于那些公司称自己的软饮料是健康食品这件事的态度。第六段中提到,Tom Pirko认为这样做简直是个笑话,并且他说自己公司的研究表明顾客们认为这种低糖饮料有害健康,最后他明确表示“And in the midst of a health and welfare boom, that ain't good”,可以看出他对此是一种反对态度。
单选题 The word "floundered" ( Line 6, Para. 7) implies______.
【正确答案】 A
【答案解析】属于猜词题。文章提到后来7Up改了标签,因为一个营养组织抱怨含有高果糖的玉米糖浆食品不能称为天然的,7Up Plus因此跌了个跟头。答案A绊倒,B挣扎,C慌张,D麻烦。因此A最为符合。
单选题 The data in the last paragraph implies______.
【正确答案】 D
【答案解析】属于推理判断题。最后一段有两组数据对比,一是讲2006年只有10%的被采访者认为低糖可乐是健康选择,而2003年有13%;二是去年有30%的被采访者认为他们不愿意喝含人造甜味剂的饮料,而 2004年只有21%。这两组数据表明人们认为这种饮品不健康。