单选题 Capital City and Smithsville are two fairly large towns in the midwest near Chicago. Neither is as well known as Chicago. (1) the inhabitants of both are equally proud of their (2) hometown.
People in Capital City love its quiet narrow (3) streets and its many small neighborhood parks, the boast (4) their hometown has no ugly slums, a low rate (5) crime, and very little heavy traffic. Because it is the seat of the state legislature, Capital City has many stately old buildings— (6) the lawyer's club in the park by the lake, and the country museum (7) its pioneer farm exhibits.
Smithsville, (8) ,is a bustling, thriving, industrial center. It too has a lake, but (9) that of Capital City, its lake is the center of the city's industrial development. (10) trees and park benches, Smithsville's lake is surrounded by factories and smoking chimneys. Smithsville is also (11) its quieter neighbour in its style of (12) . The tall modern office buildings downtown, the new shopping center in the suburbs, and the wide crowded streets seem (13) to Smithsville's residents than the old-fashioned neighbourhoods (14) .
When people from the more rural city (15) from a visit to Smithsville, they always say, "I'm glad to be home again. That lake makes me (16) . It's a fine place to visit, (17) I wouldn't want to live (18) ." (19) a visit to Capital City, citizens of Smithsville say (20) the same.

【正确答案】 A
【答案解析】因为前面提到这两座城市都没有芝加哥有名,后面又说两市的市民为自己的城市感到骄傲,显然这里有一个转折语气,所以此空选用but比较合适。
【正确答案】 D
【答案解析】respective意为“分别的,各自的”,此句意为:两市的居民都为各自的城市感到自豪。其他各项均不合文意。
【正确答案】 A
【答案解析】tree-lined是一个复合词,其意为“被树排列的”,注意这种构词方法,n.+v.ed。如mood light-splashed,意为“洒满月光的”。
【正确答案】 C
【答案解析】boast在这里作名词,意为“值得夸耀之事物”,如:It is one of their boasts that they have saved the great man.他们最感骄傲的事情之一就是曾经救过那位伟人。that引导的从句是用来修饰boast的。
【正确答案】 D
【答案解析】a rate of sth.意为“…率”,a rate of crime意为“犯罪率”。
【正确答案】 C
【答案解析】上面一句提到有很多老的建筑,这句就举了几个例子来说明,such as表示“例如”,引出后面的例子。
【正确答案】 A
【答案解析】with在这里表示一种所属关系,此句意为:乡村博物馆及其早期农场陈列品。
【正确答案】 A
【答案解析】根据文意,Capital City是一个比较安逸,有乡村格调的城市,而这里提到的第二个城市Smithsville则更加繁华,具有现代气息,所以这里要用on the other hand来表示转折语气。
【正确答案】 B
【答案解析】unlike意为“不像…”。Smithsville也有一个湖,但它不像Capital City的湖那样,它是这个城市工业发展的中心。
【正确答案】 C
【答案解析】instead of表示一种替代关系,可译为“不是…,没有…”,本句意为:没有树和公园的板凳。Smithsville的湖是被工厂和冒烟的烟囱包围着的。
【正确答案】 B
【答案解析】be different from意为“与…不同”,如:My bike is different from his.我的自行车和他的不同。
【正确答案】 A
【答案解析】根据后面的句子可知将要谈到的是建筑物,因此这里选择A项architecture最合文意。
【正确答案】 D
【答案解析】注意后面出现的than一词,可知这里要用比较级,又根据文意,Smithsville的居民更喜欢现代一点的建筑,所以应选D项,现代建筑对他们更有吸引力。
【正确答案】 D
【答案解析】文意表明Smithsville的居民已经用现代化的建筑取代了传统的建筑。
【正确答案】 B
【答案解析】此句要指的是更加乡村化的Capital City的市民参观了Smithsville回来后谈感受,因此选return最合文意。
【正确答案】 B
【答案解析】因为Capital City的市民习惯了乡村生活,当他们去了Smithsville后,见到工业化的湖,肯定会感到不适应,因此此处用nervous最为合适。
【正确答案】 C
【答案解析】前面说了那是一个参观的好地方,后面又说不愿意在那里住,很明显这里有一个转折语气,因此C项but合适。
【正确答案】 D
【答案解析】there为代词,指代in Capital City,意指不愿在那里居住。
【正确答案】 B
【答案解析】根据文意,此句意思应该是:在参观了Capital City后,Smithsville的市民也和他们邻城的人有同样的感受,即那个城市参观还可以,但不愿在那里住。因此,正确选项应该是B项after。
【正确答案】 A
【答案解析】exactly意为“确确实实地”,用在这里起一种强调作用,其他各项都无此意。B项hardly,表否定,与文意相背。文章的意思应该是两城市居民参观对方后说出同样的话,有同样的感受。