For the employee, being placed in a position that is comfortable and meets expectations will make the job less stressful and allow a more positive outlook toward responsibilities. It beats the alternative, as going to a job that you are unhappy with could lead to fatigue, burn out, depression and stress. This affects more than just your 9-to-5 routine—it can hurt your family relationships, diminish friendships, and even make you turn to addictive and destructive behaviors like alcohol or drugs. The US Department of Labor suggests that jobseekers prepare for an employment search by understanding themselves and being honest about what they want and expect. Make a list of things you like to do, examine your history and evaluate the jobs and classes you enjoyed the most and why, look over your resume and see what duties your past jobs included, and be honest about what is appealing to you about the particular position you are considering. "I do believe that understanding yourself and your personality type preferences can make all the difference when it comes to finding a career that you love," says Roberts, a certified career management coach with CareerMasters in Maine. The Labor Department offers several simplified recommendations created for high school students: If you are good at math, then look toward occupations like statistician, engineer, surveyor or actuary (保险精算师). If you love to read or write, consider becoming a librarian, desktop publisher, writer or administrative assistant. Music and arts lovers should look into acting, visual arts, music or design work. Students who enjoyed social studies can become politicians, urban planners, historians or human resource assistants. Other considerations that might be significant: Do you enjoy helping people, working with your hands, or interacting with nature? Is it your preference to work alone or in a group? Employees who are unhappy with their current positions, don't like their work environment, feel underappreciated, or believe there is no room for advancement, owe it to themselves to consider whether changing careers is a practical alternative. "Looking back and analyzing their current situation and the career path they have followed is essential to making good career decisions in the future," Roberts explains.
单选题 According to the second paragraph, "the alternative" most probably refers to ______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:alternative本意是“另一个(选择、方法等)”,在本文中alternative应该是指和第2段第1句开头的It所指相反的做法,根据上一段的内容可以推断It是指“为雇员安排一个让他们开心的工作岗位”,因此,alternative这里就是指“给雇员安排的工作不能让他们感到开心”,即本句as后所描述的内容,C是对该内容的同义改写,故为本题答案。
单选题 What do we know about Roberts?
【正确答案】 C
【答案解析】解析:第4段段末尾的a certified career management coach表明罗伯茨的工作就是对人们如何选择、管理自己的职业提供指导,C表达的意思与此最为相近,为本题答案。原文该段末尾的Career Masters并不是一个硕士学位的名称,而是罗伯茨工作的公司名称,因此排除A、B。
单选题 The Labor Department suggests that, when high school students are looking for a job, they should first ______,
【正确答案】 D
【答案解析】解析:在第5段中,劳工部通过举例的方式对中学生提供了就业建议,把这些例子概括起来就是:做与自己兴趣爱好相近的工作,也就是说,在择业时,应首先考虑自己的兴趣爱好,本题应选D。
单选题 As it is mentioned in the passage, when one is unhappy with his current position, he had better ______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:最后一段第1句建议对自己现在的工作不满意的人要考虑转行是否是一个可行的选择,B是对此内容的同义改写,故为本题答案。
单选题 The passage is most probably intended for_____.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:作者在第1、2段首先说明了选择喜欢的职业的重要性,然后向想找工作的人提供了一些建议,由此可见,全文是针对“想找工作的人”而写的,因此,本题应选A。