单选题
单选题 What is the main purpose of this talk?
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文]
November is "Taste of India" month here at the Mira Vista Hotel. Our guest chef, Mr. Sohan Shaft, will be flown in from New Delhi to prepare spicy curries, tandoori grilled meats, chicken vindaloo, and many other mouth-watering Indian dishes, which will be served at the Wellington Restaurant on the second floor of the hotel. On Saturday, November 1st, the opening day of our Indian food festival, Mr. Shaft will prepare a special seven-course Indian feast which will be served in the Somerset Banquet Hall and Ms. Lakshimi Ganesan, representative of the Indian consulate, will be in attendance for this celebration. Also on November 1st, an exhibit of Indian art and jewelry will be on display in our lobby and in the Mira Vista Gallery. So join us to open the festivities on November 1st or drop by the Wellington Restaurant anytime during the month to sample the exotic cuisine of india.

[考点] mouth-watering令人垂涎欲滴的
[解析] 问题是“这篇讲话的主要目的是什么”,因此应该去听第一句和第二句话,由文章第一句话“在米拉·维斯塔酒店,11月是‘印度美食’之月,我们的特聘主厨索汉·沙夫特先生,将会从新德里飞来准备一些美食,如辣咖喱饭、铁板烧肉、辛辣咖喱鸡肉以及其他一些美味的印度美食,这些美食将会在酒店二楼的惠灵顿餐厅里供应”可知,讲话的目的是提供米拉·维斯塔酒店活动的一些相关信息,因此答案选C。
单选题 Who is Mr. Sohan Shaft?
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] guest chef特聘主厨
[解析] 问题是“谁是索汉·沙夫特先生”,因此应该去听关键词“索汉·沙夫特先生”,由文章第一句和第二句话“在米拉·维斯塔酒店,11月是‘印度美食’之月,我们的特聘主厨索汉·沙夫特先生,将会从新德里飞来准备一些美食”可知,索汉·沙夫特先生是一名来自印度的厨师,因此答案选A。
单选题 Where will the opening ceremony of the food festival take place?
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] Somerset Banquet Hall萨默塞特宴会厅
[解析] 问题是“美食节在哪里开幕”,因此应该去听关键词“美食节”,由文章第三句话“在11月1日,印度美食节开幕这一天,沙夫特先生将会准备七道印度特色菜,这些菜将会在萨默塞特宴会厅供应”可知,美食节在萨默塞特宴会厅开幕,因此答案选D。