多选题 Tocqueville, apparently, was wrong. Jacksonian America was not a fluid, egalitarian society where individual wealth and poverty were ephemeral conditions. At least so argues E. Pessen in his iconoclastic study of the very rich in the United States between 1825 and 1850.
Pessen does present a quantity of examples, together with some {{U}}refreshingly intelligible statistics,{{/U}} to establish the existence of an inordinately wealthy class. Though active in commerce or the professions, most of the wealthy were not self-made, but had inherited family fortunes. In no sense mercurial, these great fortunes survived the financial panics that destroyed lesser ones. Indeed, in several cities the wealthiest one percent constantly increased its share until by 1850 it owned half of the community's wealth. Although these observations are true, Pessen overestimates their importance by concluding from them that the undoubted progress toward inequality in the late eighteenth century continued in the Jacksonian period and that the United States was a class-ridden, plutocratic society even before industrialization.
The author's attitude toward Pessen's presentation of statistics can be best described as
  • A. disapproving
  • B. shocked
  • C. suspicious
  • D. amused
  • E. laudatory
【正确答案】 E
【答案解析】[解析] 很多考生在文章的结尾部分发现作者认为派森高估了观察的重要性,认为作者对派森是负态度,于是选出A选项。但注意题干提问的是作者对派森的研究数据(statistics)的态度,因此应定位原文的划线部分({{U}}refreshingly intelligible statistics{{/U}}),可以得出作者对这些数据是正态度,正确选项为E选项。