单选题
Colds are very common. The symptoms of the common cold include a sore throat, runny nose, stuffed-up nose, and tiredness. Colds are caused by viruses, but scientists cannot explain the exact cause. There is no cure. Many people, however, believe that they know the causes of and cures for the common cold. For example, they believe that it is possible to get a cold if we get chilled, if we get extra tired, or if we are too close to a person with a cold. In other words, if we want to prevent catching cold, we should stay warm and dry; we should avoid getting too tired, and we should not be in close contact with people who have colds. Meanwhile, there are probably hundreds of " cures" throughout the world for the common cold. For example, the following suggestions are popular in quite a number of societies : (1) drink plenty of water; (2) get extra rest; (3) take a lot of vitamin C; (4) take aspirin; (5) keep warm. Each year people spend a lot of money on cold medicines-pills, liquids, lozenges (含片). But these medicines do not cure colds; they can only relieve cold symptoms. In other words, they make us feel better.
单选题
According to the passage, people with colds feel ______.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。根据第一段第六句:…,it is possible to get a cold,…,if we get extra tired,….可以推断出得了感冒的人应该会有疲劳感。
单选题
To prevent catching cold, you ______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。根据是第一段最后一句:…,if we want to prevent catching cold, we should…, and we should not be in close contact with people who have colds.如果我们要预防感冒,…我们不应和已患感冒的人有密切接触。
单选题
Which of the following is NOT a "cure" for the common cold?
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 细节题。根据第二段第二句,治疗感冒有如下建议:(1)drink plenty of water;(2)get extra rest;(3)take a lot of vitamin C;(4)take aspirin;(5)keep warm.最后一项建议是keep warm,但是并没有说put on as many clothes as possible.
单选题
Which of the following is true about the common cold?
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 细节题。依据是第一段中:There is no cure.最后一段最后一句话:But these medicines do not cure colds; they can only relieve cold symptoms.可知感冒不可治愈,和A选项内容一致。B选项内容和第一段第二句普通感冒的常见症状有:咽喉痛、流鼻涕、鼻塞和疲劳矛盾;C选项内容和第一段中:科学家还不能解释准确的原因这一内容矛盾;D选项内容和文章倒数第二句话:But these medicines do not cure colds矛盾。