阅读理解 Of all the components of a good night'' s sleep, dreams seem to be least within our control. In dreams, a window opens into a world where logic is suspended and dead people speak. A century ago, Freud formulated his revolutionary theory that dreams were the disguised shadows of our unconscious desires and fears; by the late 1970s, neurologists had switched to thinking of them as just "mental noise"―the random byproducts of the neural - repair work that goes on during sleep. Now researchers suspect that dreams are part of the mind'' s emotional thermostat, regulating moods while the brain is "off - line." And one leading authority says that these intensely powerful mental events can be not only harnessed but actually brought under conscious control, to help us sleep and feel better. "It'' s your dream," says Rosalind Cartwright, chair of psychology at Chicago'' s Medical Center. "If you don'' t like it, change it." Evidence from brain imaging supports this view. The brain is as active during REM (rapid eye movement) sleep―when most vivid dreams occur―as it is when fully awake, says Dr. Eric Nofzinger at the University of Pittsburgh. But not all parts of the brain are equally involved; the limbic system (the "emotional brain") is especially active, while the prefrontal cortex (the center of intellect and reasoning) is relatively quiet. "We wake up from dreams happy or depressed, and those feelings can stay with us all day," says Stanford sleep researcher Dr. William Dement. The link between dreams and emotions shows up among the patients in Cartwright'' s clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they are working through negative feelings generated during the day. Because our conscious mind is occupied with daily life we don'' t always think about the emotional significance of the day'' s events―until, it appears, we begin to dream. And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes one can exercise conscious control over recurring bad dreams. As soon as you awaken, identify what is upsetting about the dream. Visualize how you would like it to end instead; the next time it occurs, try to wake up just enough to control its course. With much practice people can learn to, literally, do it in their sleep. At the end of the day, there'' s probably little reason to pay attention to our dreams at all unless they keep us from sleeping or "we wake up in a panic," Cartwright says. Terrorism, economic uncertainties and general feelings of insecurity have increased people'' s anxiety. Those suffering from persistent nightmares should seek help from a therapist. For the rest of us, the brain has its ways of working through bad feelings. Sleep or rather dream―on it and you''ll feel better in the morning.
单选题 Researchers have come to believe that dreams
【正确答案】 A
【答案解析】A.是“梦的进程是可以改变的”。答案可以从第一段最后一句,“If you don''t like , change it”和第四段的第一、二句“And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes one can exercise conscious control over recurring bad dreams.”和第四 句“...try to wake up just enough to control its course.”;B.是“对感情变化是敏感 的”;C.是“反映我们内心的愿望和恐惧”;D.是“神经修复过程中的随意结果”。
单选题 By referring to the limbic system, the author intends to show
【正确答案】 C
【答案解析】题干的意思是“提到边缘系统,作者想显示……”。C.是“梦与感情的联系”。limbic 是个超纲词,普通词典里都查不到,好在后面的括号中有the“emotional brain”的注 释,明确告诉你,这是管感情的那一部分大脑,所以从emotional这词就可以得出正确 答案。A.是“在我们梦中所起的作用”;B.是“REM 睡眠的机制”;D.是“它与前额 皮层的区别”。
单选题 The negative feelings generated during the day tend to
【正确答案】 D
【答案解析】D.是“晚间早些时候出现在梦中”。答案可以从第三段第二句中找到,“Most people seem to have more bad dreams early in the night,progressing toward happier ones before awakening,suggesting that they are working through negative feelings generated during the day.”A.是“在我们的无意识的头脑中加剧”;B.是“发展成开心的梦”;C.是“持续 到我们睡着为止”。
单选题 Cartwright seems to suggest that
【正确答案】 D
【答案解析】D.是“做梦不一定完全是无意识的”。整篇文章传达了一个信息:梦是可以有意识地 加以改变的,第四段是重点,所以答案是D.A.是“及时醒来对驱赶噩梦是至关重 要的”;B.是“具体设想噩梦有助于控制噩梦”;C.是“梦应该让其自然进展”。
单选题 What advice might Cartwright give to those who sometimes have bad dreams?
【正确答案】 A
【答案解析】题干的意思是“对于有时做噩梦的人,卡特莱特可能会提出什么建议?”这个题没有 明确的直接答案,容易做错。要注意,说的是“有时”做噩梦的人。A.是“像平常那 样生活”。可从最后一段的最后两句中找到启示。“对其他人而言,大脑有克服坏心 情的能力。睡一觉――或者说做一个梦――清晨醒来你就会觉得好多了”。B.是 “寻求专门人士(指医生)的帮助”,这适合于经常做噩梦的人;C.是“进行有意识的 控制”;D.是“在白天避免焦虑”。