阅读理解 Doctors are having a hard go of things. Squeezed by falling refund, soaring malpractice insurance and punishing patient loads, they shouldn't have much to fear from the likes of Wal-Mart. But the fact is, the greeter in the red vest is increasingly going toe-to-toe with the doctor in the white coat—and winning—thanks to the growing phenomenon of retail health clinics.
Retail clinics—free-standing, walk-in medical providers located in drug stores, shopping malls and stores like Wal-Mart, Target and Walgreens—are rapidly becoming to the health-care industry what Fotomat was to the camera world. There are roughly 1,000 clinics now operating in the US, offering acute care for such routine problems as throat infections and earaches as well as providing diabetes and cholesterol (a white substance found in animal tissues and various foods) screenings, routine checkups and vaccinations (the introduction of preventive medicine into the body to produce immunity to a specific disease). The fees are low—and conspicuously posted; nearly all of the clinics treat both the insured and uninsured, and there is little or no waiting time. With 50 million Americans lacking health insurance and family budgets collapsing under the weight of medical costs, what's not to like about the clinics?
Plenty, say physicians associations, whose members warn that clinics—which are typically staffed by nurse practitioners and are positioned in stores that also sell prescriptions—will be inclined to misdiagnose and overprescribe. Worse, they are not built to provide long-term care for chronic conditions such as hypertension (elevation of the blood pressure), and they threaten the ideal of a lasting doctor-patient relationship, denying consumers a so-called "medical home".
Those, at least, are the arguments, though it was impossible to know how well-founded they were—until now. In twin studies published this week in the Annals of Internal Medicine, the Rand Corp. reports on an extensive survey of cost, quality and availability of retail health operations, and on nearly all measures, the clinics scored high.
The studies, which took months to compile, were based on the performance of the 982 retail clinics that existed in the US as of August 2008—a tenfold increase since 2006. While that rise is impressive, as with much else in the health-care system it doesn't necessarily mean equal access to care. Clinics exist in only 33 states, and in those that have them, an overwhelming 88.4% is in urban areas. Just 10.6% of the US population lives within a five-minute drive of a clinic, and 28.7% lives 10 minutes away. The South is better served than the Midwest and West, and all three regions are better served than the East. Just five states (Florida, California, Texas, Minnesota and Illinois) are home to 44% of all American retail health clinics.
单选题 16.The greeter is gradually beating the doctor because of_________.
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。首段末句提到,身穿红背心的接待员借助不断增多的健康诊所零售现象取得胜利。[C]与之相符,故为答案。由原文可知,[A]、[B]和[D]均为医生面临的困难,但是这些困难与题干所及的the greeter没有直接关系,均排除。
单选题 17.Fotomat was to the camera world is mentioned to show the retail clinics'_________.
【正确答案】 B
【答案解析】语义题。第二段引用“福托马特电影公司之于影视界一样”是为了说明零售门诊在健康护理行业的快速发展和受欢迎程度,[B]与之相符,故为答案。[A]“特殊位置”、[C]“与商店的不同”和[D]“与购物中心的关系”均与原文表述的零售门诊与其所属行业领域的关系不一致,故均排除。
单选题 18.The retail clinic was liked by Americans because of its_________.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。第二段在谈论该类诊所优点时提及,费用很低,并显著地张贴出来。[D]与之相符,故为答案。由第二段倒数第二句“接诊医保和非医保的病人”可知,其接诊范围广泛,故排除[A];原文只是提及“费用很低”,并非免费,故排除[B];坐落于商店内是事实,但是原文并未提及这是其受欢迎的原因,故排除[C]。
单选题 19.From the physicians associations' view, we can infer that the retail clinics_________.
【正确答案】 D
【答案解析】推断题。第三段最后指出,此类诊所对理想的医生与病人之间的持久关系带来了威胁,这是很多医师协会会员的观点。[D]与之相符,故为答案。由第三段首句“以护理从业者为职员”可排除[A]“兼职护士”;原文并未提及商店出售处方是因为诊所的授权,故排除[B];由第三段末句“并不为高血压等慢性病症提供长期护理”可排除[C]。
单选题 20.As to the studies mentioned in the text, we can infer that_________.
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。最后一段提及,在有此类诊所的州,有88.4%的诊所位于城市区域。由此推知,大部分此类诊所远离乡村区域。[C]与之相符,故为答案。末段首句提及研究“建立在2008年8月美国存在的982家零售诊所的表现之上”,故排除[A];由末段第三句“诊所只在33个州存在”可排除[B];由末段第四句“只有10.6%的美国居民住在距离诊所5分钟车程的范围内”可排除[D]。