单选题 "Throw it away? There is no away," scientists warn us so. What that means, of course, is that as we produce more and more waste, safe places to deposit it are becoming fewer and fewer.
An important change in responding to the problems of waster and its disposal(处理)in modern society is the development of the techniques for recycling materials that have been thrown away.
Moreover, oil for plastics, trees for paper, and coal and oil to make heat for glass and metal production are also becoming harder to find and more expensive. One solution that can help solve problems of both supply and disposal is recycling, or using the same material more than once.
Some governments are requiring more recycling. Japan already recycles about 50 percent of its household trash. The German government now has a very strict law requiring that most plastics and metal be recycled. Under the new law, automobile manufacturers must buy a car back when it is no longer useful. The car must then be separated into materials that can be recycled---- recycled-metals, plastics, glass, and so on. This law has made automobile manufacturers think more carefully about the kinds of materials that go into automobiles and how those materials are used.
Recycling is a new way of looking at our use of the earth"s resources.
单选题 According to scientists, we will _____.
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。从第一段的最后一句“as we produce more and more waste, safe places to deposit it are becoming fewer and fewer.”可知答案为B。
单选题 To solve the problems of both supply and disposal, we should _____.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。从第二段的最后一句“the development of the techniques for recycling materials that have been thrown away.”可知重复使用曾经用过的材料是解决问题的方法。
单选题 In Germany, if your car is no longer useful, you _____.
【正确答案】 D
【答案解析】推断题。根据第四段的第三句“Under the new law, automobile manufacturers must buy a car back when it is no longer useful” 可知答案为D。
单选题 The purpose of the new law in Germany is _____.
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。根据第四段的大意可推知,新法案的实施正是为了迫使汽车制造商们重复使用材料。所以答案为B。
单选题 Which of the following is the main point of the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】主旨题。本文讨论了解决原材料供应不足和垃圾处理的问题,主要靠循环利用。