单选题 Volcanic fire and glacial ice are natural enemies. Eruptions at glaciated volcanoes typically destroy ice fields, as they did in 1980 when 70 percent of Mount Saint Helens ice cover was de molished. During long dormant intervals, glaciers gain the upper hand cutting deeply into volcanic cones and eventually reducing them to rubble. Only rarely do these competing forces of heat and cold operate in perfect balance to create phenomenon such as the steam caves at Mount Rainier Park.
Located inside Rainier's two ice-filled summit craters, these caves form a labyrinth of tunnels and vaulted chambers about one and one-half miles in total length. Their creation depends on an unusual combination of factors that nature almost never brings together in one place. The cave-making recipe calls for a steady emission of volcanic gas and heat, a heavy annual snowfall at an elevation high enough to keep it from melting during the summer, and a bowl-shaped crater to hold the snow.
Snow accumulating yearly in Rainier's summit craters is compacted and compressed into a dense form of ice called firn, a substance midway between ordinary ice and the denser crystalline ice that makes up glaciers. Heat rising from numerous openings (called fumaroles) along the inner crater walls melts out chambers between the rocky walls and the overlying ice pack. Circulating currents of warm air then melt additional opening in the firn ice, eventually connecting the individual chambers and, in the larger of Rainier's two craters, forming a continuous passageway that extends two-thirds of the way around the crater' s interior.
To maintain the cave system, the elements of fire under ice must remain in equilibrium, Enough snow must fill the crater each year to replace that melted from below. If too much volcanic heat is discharged, the crater' s ice pack will melt away entirely and the caves will vanish along with the snows of yesteryear. If too little heat is produced, the ice replenished annually by winter snowstorms will expand, pushing against the enclosing crater wails and smothering the present caverns in solid firn ice.

单选题 With what topic is the passage primarily concerned?
A. The importance of snowfall for Mount Rainier.
B. The steam caves of Mount Rainier.
C. How ice covers are destroyed.
D. The eruption of Mount Saint Helens in 1980.
【正确答案】 B
【答案解析】A、C、D都仅提到幸章涉及的某个方面,不能全面概括全文,所以B正确。
单选题 The word "they" (Para. 1, Line 2) refers to ______.
A. fields B. intervals
C. eruptions D. enemies
【正确答案】 C
【答案解析】分析第一段第2句的句子结构,“as”引导从句,从句主语和前半句的主语一致,则“they”应代表“eruptions”,所以应选C。
单选题 The word "labyrinth" in Paragraph 2; Sentence 1 is closest in meaning to
A. maze B. series
C. group D. system
【正确答案】 A
【答案解析】第二段首句可以解释为“Rainier内部有两个充满冰雪的坑道,这些坑道形成了1.5英里左右长的‘labyrinth’的隧道和穹形腔”,结合四个选项含义,其它三个均为“系列”、“组”等相同含义,故用排除法知“labyrinth”是“弯曲的,迷宫似的”之意。故应选A。
单选题 The second paragraph mentions all of the following as necessary elements in the creation of steam caves EXCEPT ______.
A. a glacier B. a crater
C. heat D. snow
【正确答案】 A
【答案解析】第二段最后一句提到“汽洞的形成需要火山汽和热的稳定散发,每年大量降雪以及一个碗状的火山口,使雪覆盖足够厚防止夏天融化”,所以只有A未提及。
单选题 According to the passage, heat from Mount Rainier's summit, craters rises from ______.
A. crystalline ice B. rims
C. chambers D. fumaroles
【正确答案】 D
【答案解析】第三段第2句中提到热能从“fumaroles”中升起,所以D正确。