单选题 {{B}}第三篇{{/B}}
‘I. Q.' stands for Intelligence Quotient which is a measure of a person's intelligence found by means of an intelligence test. Before marks gained in such a test can be useful as information about a person, they must be compared with some standard, or norm. It is not enough simply to know that a boy of thirteen has scored, say, ninety marks in a particular test. To know whether he is clever, average or dull, his marks must be Compared with the average achieved by boys of thirteen in that test.
In 1906 the psychologist, Alfred Binet(1857—1911), devised the standard in relation to which intelligence has since been assessed. Binet was asked to find a method of selecting all children in the schools of Paris who should be taken out of ordinary classes and put in special classes for defectives. The problem brought home to him the need for a atandard of intelligence, and he hit upon the very simple concept of "mental age".
First of all, he invented a variety of tests and put large numbers of children of different ages through them. He then found at what age each test was passed by the average child. For instance, he found that the average child of seven could count backwards from 20 to 1 and the average child of three could repeat the sentence: "We are going to have a good time in the country." Binet arranged the various tests in order of difficulty, and used them as a scale against which he could measure every individual. If, for example, a boy aged twelve could only do tests that were passed by the average boy of nine, Binet held that he was three years below ave rage, and that he had a mental age of nine.
The concept of mental age provided Binet, and through him, other psychologists, with the required standard. It enabled him to state scores in intelligence tests in terms of a norm. At first, it was usual to express the result of a test by the difference between the "mental" and the "chronological" age. Then the boy in the example given would be "three years retarded". Soon, however, the "mental ratio" was introduced; that is to say, the ratio of the mental age to the chronological age. Thus a boy of twelve with a mental age of nine has a mental ratio of 0.75.
The mental age was replaced by the "intelligence quotient" or "I. Q. '. The "I. Q." is the mental ratio multiplied by 100. For example, a boy of twelve with a mental age of nine has an "I. Q." of 75. Clearly, since the mental age of the average child is equal to the chronological age, the average 'I. Q.' is 100.
单选题 In order to judge a child' s intelligence, his marks in a test must be compared with marks gained by
【正确答案】 D
【答案解析】由第一段可以知道:人们在I.Q.测验中得到的分数如果有效的话,必须把它们同一定的标准比较才行。最后一句话提到要想知道一个13岁的孩子是聪明、正常还是笨,他的分数必须同13岁孩子得到的平均成绩比较。由此可得出,一个孩子的智力必须同他同年龄的孩子比较才能知道。
单选题 Alfred Binet used a large number of children in his tests because he wanted to find our______.
【正确答案】 D
【答案解析】第二段最后一句话指出,这个问题使他明白了智力标准的重要性,他想到了“智力年龄”。
单选题 A child of ten who is two years retarded has a mental age of ______.
【正确答案】 C
【答案解析】从第三段最后一句话中所举例子可以得出,如果一个12岁的男孩只能通过9岁孩子做的测验,Brnet就认为他低于正常水平3年,因此他的智力年龄就是9岁。由此可见智力年龄:实际年龄—低于正常水平的时间,故应选 C。
单选题 The I.Q. equals to ______.
【正确答案】 C
【答案解析】最后一段第二句说IQ就等于智力比率乘以100。第四段第四句话指出智力比率就等于智力年龄和实际年龄的比。
单选题 The purpose of I.Q. test is to find out _______.
【正确答案】 B
【答案解析】整篇文章谈论用IQ来测智力水平,看一个人是否聪明和正常。