单选题 {{B}}E{{/B}}
"When one of the doctors criticizes me, I get defensive. I feel like a child again, being scolded, and I want to explain that I'm not wrong," says Viola, a nurse. This is a common reaction to criticism, but not a good one. There are better ways of dealing with criticism.
{{B}}1. Try to be objective.{{/B}} When Sol was criticized by his new employer for not having made a sale, Sol’s reaction was to feel sorry for himself. "I had put everything I had into making that sale," Sol says," and I felt that I had failed as a person. I had to learn through experience not to react like that to each failure."
{{B}}2. Take time to cool down.{{/B}} Rather than reacting immediately to criticism, take some time to think over what was said. Your first question should be whether the criticism is fair from the other person's position. The problem may be a simple misunderstanding of what you did or your reasons for doing it.
{{B}}3. Take positive action.{{/B}} After you cool down, consider what you can do about the situation. The best answer may be "nothing". "I finally realized that my boss was having personal problems and taking them out on me because I was there," says Sheila. "His criticisms didn't really have anything to do with my work, so nothing I said or did was going to change them." In Sheila's ease, the best way to deal with it was to leave her job. 'However, that's an extreme reaction. You may simply explain your opinion without expecting an in-depth discussion. You may even decide that the baffle isn't worth fighting this time. The key, in any case, is to have a reasonable plan.
单选题 When Sol was criticized by his employer, he ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“当索尔被雇主批评的时候,他怎么样?”文章第二段说When Sol was criticized by his new employer for not having made a sale, Sol's reaction was to feel sorry for him- self.即索尔的反应是为自己难过。所以答案选C。
单选题 According to the writer, you should take time to think about criticisms because ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“根据作者的意思,你为什么应该花时间思考一下批评?”文章第三段最后一句说The problem may be a simple misunderstanding of what you did or your reasons for doing it。即问题或许只是别人误解了你所做的事或你这么做的理由。所以本题的答案选A。
单选题 When the writer says that "the best answer may be ' nothing'", he means you may decide ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[精解] 释义题。题干意为“作者说the best answer may be‘nothing’这句话的意思是你可以决定什么?”根据文章第四段内容,尤其是最后三句可知,作者认为在这种情况下没必要太在意这些批评。所以本题的答案选C。
单选题 The writer thinks Sheila can decide to leave her job because her boss ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“作者认为希拉可以决定离职,是因为她的老板怎么样?”从第四段可知老板无端把怒火撒到了希拉身上,所以她才可以辞职。所以本题的答案选C。