单选题 For each question or statement there are 4 choices markedA.,B.,C. andD.. You should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
In England recently three foreigners came to a bus stop. About 5 minutes later the bus they wanted came along. They prepared to board it. Suddenly there was a loud noise behind them. People rushed on to the bus and tried to push them out of the way. Someone shouted insulting remarks about foreigners. The bus conductor came rushing down the stairs to see what all the trouble was about. The three foreigners looked puzzled and embarrassed. No one had told them about the British custom of queuing for a bus so that the first person who arrived at a bus stop is the first person to get on the bus.
Learning the language of a country isn' t enough. If you want to have a pleasant visit, find out as much as possible about the manners and customs of your hosts. You will probably be surprised just how different they can be from your own. A visitor to India would do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for passing food at table. The left hand is supposed to be used for washing yourself.
In Europe it is quite usual to cross your legs when sitting talking to someone. Doing this when meeting an important person in Thailand, however, could cause offense. Attitudes to women vary considerably around the world. In Japan, for example, it is "quite usual for men to plan evening entertainments for themselves and leave their wives at home. In Europe such attitudes are disappearing.

单选题 The three foreigners was pushed out of the way because ______.
A. they did not queue for the bus B. they were foreigners
C. the people were unfriendly D. there were not any reasons
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。从第一段可以看出,人们要将那三个外国人挤开的原因是他们没有排队等候公共汽车。错误选项说明:B)并不是因为他们是外国人;C)文中没有提到;D)文中提到了原因。
单选题 The three foreigners did not queue for the bus because ______.
A. they thought they came first B. they did not learn that they should
C. they did not see the other people D. they wanted to take the seats on the bus
【正确答案】 B
【答案解析】语义题。从第一段可以看出,他们没有排队的原因是他们根本不知道在英国搭公共汽车是要排队的。错误选项说明:A),C)和D)文中都没有提到。
单选题 In India, if you cannot use your right hand for the time being, ______.
A. you can pass food with your left hand
B. you can pass food with the help of your left hand
C. you' d better not pass food
D. you' d better leave the table
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。从第二段可以看出,在印度,如果你不能用你的右手传递食物的话,那你就最好不要在餐桌上传递食物。错误选项说明:A)和B)是绝对不应该用左手的;D)不需要离开餐桌,只要不传递食物即可。
单选题 According to the passage, you should not cross your legs ______.
A. when talking to someone in India B. when talking to a woman in Japan
C. when talking to someone in Europe D. when talking to an important person in Thailand
【正确答案】 D
【答案解析】是非题。从第三段可以看出,在泰国,如果和一个很重要的人见面的时候你翘着腿,是很不礼貌的行为。错误选项说明:A)和B)文中没有提到;C)从第三段可以看到,那在欧洲是很正常的。
单选题 The title of the passage probably is ______.
A. Learn More English B. Study British Customs
C. Mind your MannersD. Pay Attention to the People
【正确答案】 C
【答案解析】主旨题。文章前已经介绍过了,主要讲的是,在不同的地方要遵守不同的道德规范。错误选项说明:A)和学习英语没有太大的关系;B)不仅仅要学习英国的习俗;D)该注意的不是人,而是人的习惯。