单选题
A credit card can be useful. You could take it into store and buy a television set or new furniture or clothing or anything you wanted. All you would have to do is to sign your name and take what you wanted out of the store without paying cash.
But there is a problem with the cards----they can be financial poison. These cards are just like the poison we use on insects. If we use them carefully, they can be helpful: but if we use them too much, they can kill us financially just as real poison can kill our body.
For any money that the user does not pay each month, the credit card company charges a percentage of that amount in interest. The interest is added every month, so a bill that is not paid gets bigger and bigger.
Over 10 percent of the families in the United States are "overextended". That is, they have more debts on their credit cards than they can pay.
Credit cards can be used for almost anything that money can buy. And they can even be used to pay for funerals. For some credit card users, a funeral may be the only solution to the debt problems they have caused for themselves by using credit cards.
单选题
A credit card is so useful in daily life that if you have one _______.
【正确答案】
D
【答案解析】细节题。从第1段的最后1句可知答案。
单选题
What is the result of using the credit card too much?
【正确答案】
D
【答案解析】细节题。根据第2段的大意可知答案。
单选题
Which of the following statements is TRUE according to the passage?
【正确答案】
C
【答案解析】推断题。根据第3段大意可排除其他答案。
单选题
If people are "overextended" (in Paragraph 4) with their credit cards, it means ________.
【正确答案】
B
【答案解析】语义题。根据overextended 后面的解释That is, they have more debt on their credit cards than they can pay 可判断出正确的词义。
单选题
What does the author mean by saying "a funeral may be the only solution to the debt problems... by using credit cards"?