阅读理解

As the horizons of science have expanded, two main groups of scientists have emerged. One is the pure scientist; the other, the applied scientist.

The pure or theoretical scientist does original research in order to understand the basic laws of nature that govern our world. The applied scientist adapts this knowledge to practical problems. Neither is more important than the other, however, for the two groups are very much related.

Sometimes the applied scientist finds the “problems” for the theoretical scientist to work on. Let’s take a particular problem of the aircraft industry: heat-resistant metals. Many of the metals and alloys that perform satisfactorily in a car cannot be used in a jet-propelled plane. New alloys must be used, because the jet engine operates at a much higher temperature than an automobile engine. The turbine(涡轮)wheel in a turbo-jet(涡 轮喷气机)must withstand temperatures as high as 1600 degrees Fahrenheit, so aircraft designers had to turn to the metallurgist(冶金家) for the development of metals and alloys that would do the job in jetpropelled planes.

Dividing scientists into two groups—pure and applied—is only one broad way of classifying them, however. When scientific knowledge was very limited, there was no need for men to specialize. Today, with the great body of scientific knowledge, scientists specialize in many different fields. Within each field, there is even further subdivision. And, with finer and finer subdivisions, the various sciences have become more and more interrelated until no one branch is entirely independent of the others. Many new specialties—geophysics and biochemistry, for example—have resulted from combining the knowledge of two or more sciences.

单选题

Statement “the horizons of science have expanded” (Line 1, Para. 1) means that ________.

【正确答案】 D
【答案解析】

第一段提到“two main groups of scientists”,由此可知是科学的领域越来越多。故选D。

单选题

The applied scientist ________.

【正确答案】 B
【答案解析】

第二段提到“The applied scientist adapts this knowledge to practical problems”,由此可知应用型科学家是把理论知识应用到现实 问题中。故选B。

单选题

The example given in the third paragraph illustrates how ________.

【正确答案】 B
【答案解析】

第三段提到“the applied scientist finds the “problems” for the theoretical scientist to work on”。故选B。

单选题

Finer and finer subdivision in the field of science has led to ________.

【正确答案】 A
【答案解析】

第四段提到“the various sciences have become more and more interrelated until no one branch is entirely independent of the others”,由 此可知各领域间是联系越来越密切。故选A。

单选题

We can learn from the passage that ________.

【正确答案】 C
【答案解析】

第四段提到“Many new specialties—geophysics and biochemistry”,由此可知地理物理学和生物化学是新领域。故选C。