单选题 {{B}}Passage Four{{/B}}
Career education is instruction intended to help young people identify, choose, and prepare for a career. Such instruction may focus on a person's role in work, leisure, or family life. Career education differs from vocational education, which is designed to teach specific occupational skills.
Career education includes the formal and informal learning that occurs in the family, in the community, and in schools. In school, career education consists of instructive activities included in many courses. These activities are designed to improve the attitudes, knowledge, and skills important for work roles. Career education helps students develop self-understanding and use it to plan their education and working life.
A complete career education program in school begins in kindergarten and continues at least through high school. Many colleges and universities also offer career education through their counseling programs. In kindergarten and elementary school, youngsters learn about different types of work. In middle school or junior high school, children begin to explore the occupations and leisure activities that interest them most. In high school, students get more specific information about occupations and life styles. They may be in classroom, small group, or individual sessions where they learn how to make career decisions. They also should obtain the skills they need for further study or for a job after graduation. Counselors provide information on such matters as how to locate and apply for jobs and how to be successful in interviews. Teachers and counselors use a variety of methods to provide career education, including films about occupations or industries. Children may invite parents or other adults to come to school and describe their jobs. A student may accompany a worker on the job. Cooperative education combines classroom study with practical work experience.
单选题 According to the passage, which statement is true?
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道正误判断题。文章第三段第一句话明确告诉我们,完整的职业教育从幼儿园开始,至少持续到高中,甚至大学也要开此类课程。故选D。
单选题 It may be inferred from the passage that ______.
【正确答案】 A
【答案解析】该题为逻辑推理题。从文中第二段第一句“职业教育可在家中进行……”及最后一段“孩子们在学校学到有关职业选择的知识后,将家长请到学校,向他们谈自己对于未来工作的种种设想……”,可得A项为正确答案,即“老师和家长都对孩子的职业教育负有责任”。
单选题 A child may get career education in all the following places EXCEPT ______.
【正确答案】 D
【答案解析】该题为判断题。本文第二段第一句话明确指出,“职业教育包括正式的和非正式的学习,可发生在以下场所:家庭,学校,社团……”。D项公共场所未被包括在内,故选择D项。
单选题 "kindergarten" in (Para. 3, sentence 3) is a place for ______ years old children.
【正确答案】 D
【答案解析】该题为词义推测0题。kindergarten幼儿园,一般为3~5岁的孩子开办。故选择A项。