单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
The Lakers' forward Kobe Bryant has scored 50 or more points in four straight games, second in the NBA only to Wilt Chamberlain's seven. He also now is tied with Michael Jordan for second with four behind Chamberlain's 32 in most 60-point games.
"He's doing something I've never seen," Lakers coach Phil Jackson said in an e-mail Saturday. "This has been historic." He should know because he coached Jordan and played against Chamberlain. Bryant is not going to win the MVP award, which likely will go to Dirk Nowitzki or Steve Nash. But his scoring brilliance again seems to answer the question of who's the best player in the league and it also provides more evidence in the similarity of Bryant and Jordan in their talent and approach to the game.
In any ease, Bryant is the player now firmly holding that mythical torch of greatness, sporting celebrity and creativity that Jordan once took from Julius "Dr. J" Erring. "Kobe has the verdant green light to hoist it up until he cools down," Jackson said. "Wonders never cease in this game." Certainly, Bryant has been wonderful in the four games, averaging 56.3 points with two games of at least 60. Moreover, he hardly has been selfish or working outside the offense because most of his field goals have come on long jumpers, including 17 of 33 on three-pointers. Bryant is shooting 54 percent.
"It's phenomenal. It's incredible," Jackson told Los Angeles reporters. "He's shooting [outside] more than Michael was. Michael was probably doing more post-up, more penetration, more at-the-basket kind of stuff. But Kobe's doing a whole range of things. I think his shooting has just been remarkable, the way he is raising up over people and knocking the ball down."
It's still a long way off, but because he started in the NBA when he was 18, Bryant, 28, can pass Kareem Abdul-Jabbar as the league's all-time scorer if he can stay healthy and average 25 points until he is 38. "The best part of it all is that we're winning," Bryant said. "The second is that this generation of players who might not have ever heard of the Elgin [Baylors] or Wilts [and their] greatness will now take notice so the legacy of their brilliance will live on.
"As far as myself, I can't explain it. All is in slow motion all the time. I don't know why or how, but it's trippy." That's probably what Chamberlain said during his record run.
单选题 Which of the following statements is true according to the author?
【正确答案】 D
【答案解析】[直击题眼] 第一段:The Lakers' forward Kobe Bryant has scored 50 or more points in four straight games, second in the NBA only to Wilt Chamberlain's seven. He also now is tied with Michael Jordan for second with four behind Chamberlain's 32 in most 60-point games.,考查对tied with的理解。 [深层剖析] tied with意思是“与…持平”,[D]中的be equal to与之意思相同,正确。 [主干扰项分析] 文中说威尔特·张伯伦曾经连续7场得分超过50,列NBA第一位,不是连续得分超过60分,排除[B];文中说科比在连续4场比赛中(in four straight games)得分超过50分,选项[A]缺少“连续”这一限定语,不够准确,因此也不对。 [次干扰项分析] 迈克尔·乔丹得分超过60分的比赛场次列NBA第2位,不是第3,故[C]也不对。
单选题 Why is not Bryant going to win MVP?
【正确答案】 D
【答案解析】[直击题眼] 细节题,考查对第二段几句话的理解,需要考生对选项意思进行一些分析。 [深层剖析] 本文提到布赖恩特不会获得MVP奖,也讲到此奖的一些情况,但并没有写布赖恩特不会获得此奖的原因,故[D]正确。 [主干扰项分析] 德克或史蒂夫可能会获奖不是布赖恩特不获奖的原因,排除[A];布赖恩特的得分表现证明他是联盟里最好的球员,但不是他不能获得此奖项的原因,排除[B]。 [次干扰项分析] 布赖恩特和乔丹在篮球方面有很多相似之处也不是该题原因,排除[C]。
单选题 What's the evidence that Jackson thought Kobe is better than Michael?
【正确答案】 D
【答案解析】[直击题眼] 第四段第二句之后:“He's shooting [outside] more than Michael was. Michael was probably doing more post-up, more penetration, more at-the-basket kind of stuff. But Kobe's doing a whole range of things. I think his shooting has just been remarkable, the way he is raising up over people and knocking the ball down.” [深层剖析] 细节题,考查对第四段的理解。But Kobe's doing a whole range of things.言外之意是科比比迈克尔投篮范围大,因为迈克尔的投篮范围主要是上篮、内线渗透、篮下得分,故[D]正确。 [主干扰项分析] 由He's shooting [outside] more than Michael was.可知在外围投篮方面,科比比迈克尔投篮多,并不一定其总投篮次数就比迈克尔多,故[B]不对;文中说科比跳起来躲过防守球员把球投进去的方法非常remarkable(了不起),但不是杰克逊认为科比比迈克尔出色的理由,故[C]不正确。 [次干扰项分析] [A]是事实,但非杰克逊认为科比比迈克尔出色的理由,所以也排除。
单选题 What shouldn't Kobe Bryant do to be the league's ail-time scorer from now on?
【正确答案】 C
【答案解析】[直击题眼] 考查对第五段首句的理解。It's still a long way off, but because he started in the NBA when he was 18, Bryant, 28, can pass Kareem Abdul-Jabbar as the league's all-time scorer if he can stay healthy and average 25 points until he is 38。 [深层剖析] 18岁开始在NBA打球是既成事实,而非现在需要做到的条件,所以[C]是题目答案。 [主干扰项分析] no injury“没有伤病”即stay healthy“保持健康”,故可以排除[A];要成为历史上的得分王就必须超越处在第一的人,即比卡里姆·阿布杜勒·贾霸得更多分数,排除[D]。 [次干扰项分析] 理解了average 25 points until he is 38“38岁之前平均每场得25分”就很容易排除[B]。
单选题 Which word is most similar in meaning to "trippy" in the last paragraph?
【正确答案】 B
【答案解析】[直击题眼] 最后一段“As far as myself, I can't explain it. All is in slow motion all the time. I don't know why or how,but it's trippy." That's probably what Chamberlain said during his record run. [深层剖析] 这样的题要找到词汇的原文出处,答案一般就在这里。文中说“一切就像慢动作一样,我不知道那是怎样和为什么发生的”,所以[B]符合文意。 [主干扰项分析] [D]是主要干扰,“难以解释”可以说是令人“困惑的”,但联系上下文意思可知,慢动作的出现更准确的应该是[B],所以排除[D]。 [次干扰项分析] 超人般的表现显然不是“正常的”,故不能选[A]。张伯伦说的是一种奇妙的感觉,而不是有趣,故排除[C]。