单选题
Imagine browsing a website when an attractive ad for lingerie catches your eye. You don't click on it, merely smile and go to another page. Yet it follows you, putting up more racy pictures, perhaps even the offer of a discount. Finally, annoyed by its persistence, you frown. "Sorry for taking up your time," says the ad, and promptly stops further disturbance. Creepy. But making online ads that not only know you are looking at them but also respond to your emotions will soon be possible, thanks to the power of image-processing software and the common existence of tiny cameras in computers and mobile devices. Uses for this technology would not, of course, be confined to advertising. There is ample scope to apply it in areas like security, computer gaming, education and health care. But advertisers are among the first to embrace the idea in earnest. Advertising firms already film how people react to ads, usually in an artificial setting. The participants' faces are studied for positive or negative feelings. A lot of research has been done into ways of categorizing the emotions behind facial expressions. Some consumer-research companies also employ cameras to track eye movements so they can be sure what their subjects are looking at. This can help determine which ads attract the most attention and where they might be placed for the best effect on a web page. One of the companies doing such work, Realeyes, which is based in London, has been developing a system that combines eye-spying webcams with emotional analysis. Mihkel Jaatma, who founded the company in 2007, says that his system is able to detect a person's mood by plotting the position of facial features, such as eyebrows, mouth and nostrils, and employing clever programs to interpret changes in their alignment—as when eyebrows are raised in surprise, say. Add eye-movement tracking, hinting at which display ads were overlooked and which were studied for any period of time, and the approach offers precisely the sort of quantitative data brand managers yearn for. At present the system is being used on purpose-built websites with, for instance, online research groups testing the effect of various display ads. The next step is to make interactive ads. Because they can spot the visual attention given to them, as well as the emotional state of the viewer, these ads could change their responses. As similar technologies become widespread, privacy concerns will invariably increase. People would need to give consent to their webcams being used in this way, Mr. Jaatma admits. One way to persuade Internet users to grant access to their images would be to offer them discounts on goods or subscriptions to websites.
单选题
The imagined situation in Paragraph 1 introduces A. an effective way of displaying advertisements. B. a method of getting rid of annoying commercials. C. an image-processing software used in promotion. D. an innovative technology tracking people's emotions.
单选题
According to Paragraph 2 ,the study of people's emotional responses to ads A. contributes to the wide use of interactive ads in various fields. B. helps to improve the way in which online ads are displayed. C. classifies the different emotions of the subjects in real life. D. opens a door to a better acceptance of online advertisements.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干定位到第二段。该段第四至六句话介绍了人们对广告的情绪反应的研究:广告公司录制了在模拟场景中(in an artificial setting)人们对于广告的不同反应,并对参与者表达积极或消极情绪时的面目表情进行了研究。结合第一段中的信息(根据人的情绪作出反应的广告),可推知,广告商是想通过研究人的情绪开发出这种广告,以便获得更好的广告效果,B项符合文意,故为正确答案。
单选题
The emotional analysis by Realeyes company mainly focuses on A. eye movements. B. psychological disorders. C. facial expressions. D. quantitative data.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干关键词Realeyes company定位到第三段。该段介绍了Realeyes公司所开发的一个新系统。首句指出,该公司一直在研发一种将眼球监测网络摄像头与情绪分析相结合的系统。接下来第二句具体指出该系统所具有的功能,能够通过标示眉毛、嘴和鼻孔等面部位置,并运用智能程序识别其位置的变化来识别人的情绪(detect a person's mood by plotting the position of facial features),故可推断出该公司对情绪的分析主要是通过标示人的面部特征来进行的,C项符合文意,为正确答案。
单选题
Interactive ads are featured by A. smart responses. B. identification of attention. C. recognition of emotions. D. acute observation.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 推断题。根据题干关键词Interactive ads定位至第四段。该段第一、二句指出,目前该系统正被用于各种为特定目的而建立的网站,而下一步就是要制作互动式广告。接着第三句对互动式广告进行了说明:由于这类广告能捕捉到人们的视觉关注以及浏览者的情绪状态,因此它们可以作出相应的反应(these ads could change their responses)。由此可推知,捕捉到浏览者对其的视觉关注和情绪是互动式广告作出相应反应的两个前提条件,同时也是互动式广告的特殊之处,故A项正确。
单选题
As for the new technology, use of webcams would be forbidden when A. intellectual property is concerned. B. Internet users do not permit it. C. the technology becomes popular. D. no discounts or other services are provided.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干中关键词定位至最后一段。该段首句指出,随着此类技术的广泛使用,对于个人的隐私将备受关注,接着第二句指出Jaatma先生也表示出,以这种方式使用网络摄像头必须要得到当事人的同意(People would need to give consent to their webcams being used in this way),由此可知,如果当事人不同意,这种网络摄像头则会被禁用,B项符合此意,故为正确答案。