单选题
Gates and Jobs Have a Friendly Chat

LEGENDARY technology rivals Bill Gates and Steve Jobs made a rare joint appearance and wasted no time being nice at a chat at Wall Street Journal's "D: All Things Digital" conference last Wednesday.
"Bill built the first software company in the industry," said Jobs, co-founder of the US's Apple Inc." Bill focused on software before anyone."
Gates, the Microsoft Corp co-founder, hailed Jobs for taking big risks and developing products with "incredible taste and elegance".
Jobs and Gates recalled the early days working together in the 1970s, sharing their views on the state of technology at that time.
When Kara Swisher, the journal's technology reporter asked for the greatest misunderstanding in their relationship, Jobs joked: "We've kept our marriage secret for over a decade now."
Gates added: "Neither of us have anything to complain about, in general... It's been fun to work together."
The two touched briefly on the US 2008 elections. Gates said candidates should be measured by their ideas for improving education.
The two worked together in the 1970s, but their companies have remained fierce rivals. Gates dropped out of Harvard University in 1975 to found Microsoft with childhood friend Paul Allen. He turned the company into the world's largest maker of computer software.
Jobs and friend Steve Wozniak founded Apple in 1976, five years before IBM Corp jumped into the personal computer market. After leaving Apple in 1985, Jobs made a triumphant return in 1997 when Apple was struggling to survive.
Jobs is widely credited with Apple's renaissance with a string of innovative products--the iMac computer for consumers, the powerful PowerMac and PowerBook, and more recently, the iPod digital music player.
Microsoft has long dominated with its Windows operating system and software programs like Excel and Office. But Apple scored big with its iPod, introduced in 2001, and its iTunes online music store. Next month, the company's set to introduce its much-anticipated iPhone mobile handset. Microsoft released the Zune music player in November to compete with iPod.
An audience member later asked the two men what they learned from each other. "The way he does things is just different. It's magical," Gates said.
"Microsoft learned how to partner with people really well, and I think if Apple could have had a little more of that in its DNA, it would have served it extremely well," said Jobs.

单选题 Bill Gates and Steve Jobs get together with each other rarely.
【正确答案】 A
【答案解析】文中第1段就说到“Bill Gates and Steve Jobs made a rare joint appearance…”,由这里的rare joint就可以看出他们确实是很少聚在一起的。题目与文章的内容相符,本题的正确答案应选择A。
单选题 Gates and Jobs never worked together before.
【正确答案】 B
【答案解析】文章第4段的第1句说的就是他们回忆他们以前在一起工作的日子。题目叙述的与文章表述的内容不一致,本题的正确答案应选择B。
单选题 Both Gates and Jobs denied their misunderstanding in their relationship.
【正确答案】 A
【答案解析】文章第5、6段通过他们各自的一句话来否认在他们的关系中有误解。题目的表述与文章的内容是一致的,本题的正确答案应选择A。
单选题 Gates graduated from Harvard University in 1975.
【正确答案】 B
【答案解析】文章第8段的第2句提到,盖茨是在1975年辍学的,而并没有毕业。题目的表述与文章内容不符,本题的正确答案应选择B。
单选题 IBM Corp jumped into the personal computer market in 1971.
【正确答案】 B
【答案解析】倒数第5段第1句说的是“Jobs and friend Steve Wozniak founded Apple in 1976,five years before IBM Corp jumped into the personal computer market.”由此可见,Apple成立在前,IBM进军个人计算机市场在后,他进军的准确年限应该是1981年。题目表述与原文不符,本题的正确答案应选择B。
单选题 The fierce rival between Gates and Jobs ended after 2001.
【正确答案】 B
【答案解析】由文章倒数第3段的最后一句我们就可以看出,这两家公司的竞争依然存在。所以题目与文章所述内容不同,本题的正确答案应选择B。
单选题 Gates and Jobs signed a contract at last.
【正确答案】 C
【答案解析】在文章中并没有提到签订合约的事,本题的正确答案应选择C。