阅读理解 I lose so many things that I am sure they just get up and walk. Perhaps I have never admitted it—even to myself, but I am extremely jealous of people who are so orderly that they never lose anything. Most of my friends always seem to have a place for everything and everything is in its place. I hate comparing myself with them. They have special cupboards for tools, hooks to hang things on and drawers to put things in. It is quite impossible for me.
Some things have a terrible habit of disappearing the moment I need them. Pencils and ballpoint pens are never anywhere near the telephone when it rings, no matter how much care I take. Screwdrivers and tin openers always manage to walk into the garden and, as a result, screws remain loose, and tins remain unopened. Boxes of matches move under the radio, and needles disappear every time I want to sew a button on a shirt.
The situation was getting so much out of control that I decided to organize myself. I had a large cupboard put into the kitchen. On the shelves I neatly arranged a number of boxes and tins, the contents of which I clearly printed in ink on the outside. I had one box for pins, another for nails, and a special place for screwdrivers. There was a new address book in one corner so that I could make a note of telephone numbers and addresses. Before this I had always written addresses on bits of paper—which I quickly lost. Soon everything was tidily arranged in its place, from pairs of scissors to cakes of soap and spare lamps. Having made such a sincere attempt to prevent things from running away, I felt very proud of myself. But it was not long before the matches disappeared and the hammer decided to hide itself in the waste-paper basket. I soon got my revenge, however. I had a lock fitted to the cupboard and thus made sure that nothing could escape. This was an admirable solution—until I lost the key to the cupboard.
单选题 6.This passage is something written by the author to ______.
【正确答案】 D
【答案解析】通读全文可知,作者主要讲述了自己的东西总是杂乱无序,在需要的时候总是找不到,略带幽默地批评了自己。故选D。
单选题 7.The author loses so many things because______.
【正确答案】 D
【答案解析】根据第一段前两句“I lose so many things…but I am extremely jealous of people who are so orderly that they never lose anything.”和第三段第一句“The situation was getting so much out of control that I decided to organize myself.”可知,作者总是丢东西,以至于怀疑东西自己跑丢了,而且他很嫉妒那些有条理的人,为此他决定让自己变得有条理。由此可推知,作者总是丢东西是因为他放东西没有条理。故选D。
单选题 8.Which of the following is NOT true according to the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】根据第二段前两句“Some things have a terrible habit of disappearing the moment I need them.Pencils and ballpoint pens are never anywhere near the telephone when it rings…”和最后一句“Boxes of matches move under the radio...”可知,作者的一些东西在需要的时候总会消失不见,在他打电话需要记笔记的时候总是找不到铅笔和圆珠笔,火柴盒会跑到收音机下面,所以选项A、B、D均正确。根据第二段三句可知,螺丝刀和开罐器会跑到花园里,而不是厨房里,所以C项错误。故选C。
单选题 9.After the author decided to improve the situation, he did everything below except that______.
【正确答案】 C
【答案解析】根据第三段第二、三、四句“I had a large cupboard put into the kitchen…a number of boxes and tins…I had one box for pins,another for nails,and a special place for screwdrivers.”可知,选项A、B、D均是作者整理启己杂乱无序的东西时所采取的措施。根据第三段第五、六句“There was a new address book in one corner so that I could make a note of telephone numbers and addresses.Before this I had always written addresses on bits of paper…”可知,作者把电话号码和地址都写在了一个新的通讯簿上而不是写在碎纸片上。故选C。
单选题 10.Which of the following about the author can be inferred from the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】根据第三段最后一句“This was an admirable solution—until I lost the key to the cupboard.”可知,为防止东西丢失,作者采取了一系列措施,但不久之后就发现东西又开始找不到了,为此他用锁锁住了橱柜,但最后他把钥匙给弄丢了。由此可推知,作者所做的一切努力结果都是失败的。故选B。