Scientists find that hardworking people live longer than average men and women. Career women (职业女性) are healthier than housewives. Evidence shows that the jobless are in poorer health than the job-holders. An investigation (调查) shows that whenever the unemployment rate increases by 1%, the death rate increases by 2%. All these seem to support one point: work is helpful to health. Why is work good for health? It is because work keeps people busy, away from loneliness. Researches show that people feel unhappy and worried when they have nothing to do. Instead, the happiest are those who are busy. Many high achievers who love their careers feel that they're happiest when they are working hard. Work serves as a bridge between man and reality. By work, people come into contact with each other. By collective (集体的) activity, they find friendship and warmth. This is helpful to health. The loss of work means the loss of everything. It affects man spiritually (精神上 地) and makes him easy to get sick. Besides, work gives one a sense of achievement. Work makes one feel his value and status (地位) in society. When a writer finishes his writing or a doctor successfully operates on a patient or a teacher sees his students grow, they are happy beyond words. From the above we can come to the conclusion that the more you work, the happier and healthier you will be. Let us work hard and study well and live a happy and healthy life.
单选题
Which of the following does NOT support "work is helpful to health"?
单选题
What does the sentence "Work serves as a bridge between man and reality" mean?
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 考查对句意的理解。 “work serves as a bridge between man and reality”的意思是“工作起到人与现实之间的桥梁作用”。本句比较抽 象,文中紧接着的下一句话就是具体解释它的含义,即“通过工作, 人们彼此接触;通过集体活动,人们得到友谊和温暖”。对比四个选 项,[C]应该是最佳答案,它的意思是:通过工作,我们能与其他人交 流接触。
单选题
Which of the following statements is true?
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 判断题。参考文章第二段的最后两句“The loss of work means the loss of everything.It affects man spiritually(精神上地)and makes him easyr to get sick”。选项[A]符合文意,它的意思是:如果没有工作,人们有可 能会生病。
单选题
The purpose of this article is to ______.
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 主旨题。文章通篇都在阐述Hard Work Is Good for Health(努力工作有 利于健康)这一主题,其写作目的就是告知人们这个事实。因此本题答 案是[D]。