单选题
单选题 Which of the following is NOT the purpose of America's central bank?
  • A. Controlling the flow of money in the economy.
  • B. Overseeing the activities of banks.
  • C. Producing and distributing bank notes and coins.
  • D. Contributing to the maintenance of a stable financial system.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] America's Central Bank is part of a larger financial system called the United States Federal Reserve System. It is not a single bank, but a banking system with operations that are both public and private. Its purpose is to control the flow of money in the economy, to supervise banking activity and to protect the financial system. [分析] 特定信息的找寻和判断 根据原文Its purpose is to control the flow of money in the economy,to supervise banking activity and to protect the financial system 即其目标是控制经济中货币的流动,监督银行业活动,并保护金融制度,将其与各选项内容对比,只有C的内容“制造与流通纸币和硬币”与原文不符,因此该项是正确答案。 [解题关键] 掌握同义词的替换,如本题中原文supervise与选项B中oversee同义。
单选题 Which of the following might be carried on board by hand?
  • A. All cabin baggage.
  • B. Items in transparent plastic carrier bags.
  • C. Handbags and laptop computers.
  • D. Handbags and mobile phones.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] The UK Department for Transport said that all cabin baggage would be processed as check-in baggage and carried in the holds of aircraft departing the country's airports with immediate effect. Passengers are only allowed to take a limited number of items on board by hand in a single, ideally transparent, plastic carrier bag. Among the items banned from being carried on board are handbags, mobile phones, laptop computers and iPods. [分析] 特定信息的找寻和判断。 根据题干关键词on board by hand可定位到原文相关信息Passengers are only allowed to take a limited number of items on board by hand in a single,ideally transparent,plastic carrier bag 即乘客们登机时只允许拎一个手提包,最好是透明塑料质地,内装少量物品。由此可见,B项内容与原文相符,是正确答案。 [解题关键] 根据题干关键词定位到原文相关信息处。
单选题 How many people were missing in the storm of July 17 that drenched North Korea?
  • A. 549.
  • B. 151.
  • C. 295.
  • D. 29.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] Three major storms drenched North Korea in July, washing away crops and raising the possibility of famine in a reclusive country that already battles chronic food shortages. The Choson Sinbo said that as of July 17,549 people were killed, 295 went missing and 3,043 were injured in the storms. The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies said last Friday that flooding in the second week of July had killed 151 people and left 29 missing. [分析] 数字信息的找寻和判断。 根据题干中关键词July 17和missing可定位到原文相关信息The Choson Sinbo said that as of July 17,... 295 went missing由此可见,C项失踪人数为“295”与原文相符,是正确答案。 [解题关键] 根据题干中关键词,找到正确的数字信息。本题中的数字信息较多,听的重点应与题干关键词相结合。
单选题 What is one of the main reasons that restrict the mobile gambling market in Asia?
  • A. Restrictions from the governments.
  • B. The technological restrictions.
  • C. The unclear situation of mobile gambling.
  • D. The insufficient number of gaming operators.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] Governments from Singapore to South Korea are increasingly lifting restrictions on gambling. But gamblers do not have to wait for new casinos to open to place their bets: They can just use their mobile phones. Telecommunications analysts predict that Asia will catch up soon. British Informa, a telecom and media consulting company, forecasts that close to 100 million people in the Asia-Pacific region will use mobile phones to place bets in 2010, half of the users globally. The mobile gambling market in Asia is still limited by the lack of suitable phones. Another obstacle for gaming operators is the unclear legal situation in many places. [分析] 因果关系的找寻和判断。 题干问亚洲移动电话赌博市场受到限制的主要原因。根据原文The mobile gambling market in Asia is still limited by the lack of suitable phones 即在亚洲,因合适的手机匮乏,移动赌博市场有限,由此可判断B的说法“技术限制”与原文相符;虽然文中也提到另外一个原因Another obstacle for gaming operators is the unclear legal situation in many places即赌博的另一障碍是不少地方法规情况不明了,但没有选项与之相符,因此该题正确答案为B。 [解题关键] 根据表示因果关系的信号词来判断相关信息的因果关系。本题中原文使用 by短语表示前后文的因果关系。
单选题 What is the direct reason for the temporary shutdown of some of the turbines?
  • A. Americans are not convinced of the virtues of wind power.
  • B. Environmentalists believe that windmills are dangerous.
  • C. Better energy sources are available during the period.
  • D. They are likely to threaten the lives of birds during their migration.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] Windmills are sprouting across the United States, as Americans search for non-polluting alternative energy sources. However, the industry still has work to convince Americans of the virtues of wind power. Some residents complain that the large towers are unsightly, and environmentalists have criticized the windmills as dangerous to birds. This is more of a problem at another site in Northern California, which is on a migration route. In response to complaints, owners have agreed to a temporary shutdown of some of that area's wind turbines during this year's winter migration. [分析] 因果关系的找寻和判断。 原文提到在今冬鸟类迁徙季节,风车暂时停开是对complaints抱怨的回应,显然这些抱怨的具体内容便是题干要找的原因。由此关键词定位到原文相关信息处Some residents complain the large towers are unsightly,and environmentalists have criticized the windmills as dangerous to birds. 即有居民抱怨这些高塔般的风车非常难看,一些环境保护主义人士批评风车对鸟类是危险的。由此可推断,风车暂时停开的直接原因是怕鸟类在迁徙途中受到风车的伤害。因此D项是正确答案。 [解题关键] 根据上下文内在逻辑关系判断因果关系。