单选题 Questions 164-166 refer to the following article.
Oahu Fun Magazine: Mini Reviews

The following restaurants are located in East Oahu and were reviewed by Oahu Fun Magazine's food editors. The full-length of reviews for these restaurants as well as customer comments can be found on our Web site, www.oahufun.com.
McCormick (Seafood)
Across from the ocean, this famous restaurant features cocktails, appetizers, salads, and sandwiches. The grilled crab-and-shrimp sandwich on a sour-dough bread is a favorite, and it can't 9o wrong with the fresh fish of the day.
Price range: $25-$40
Restaurant popularity:#4 in Honolulu
449 Kapahulu Ave, Honolulu, Oahu, HI 96815-3850
Tel:(808) 735-5544
Oretega (Mexican)
There is often a wait at this great home-style Mexican restaurant. The Quesadillas and the fish taco are excellent. In addition to the indoor seating, the deck at the back of the restaurant has been renovated to facilitate outdoor seating and offers a panoramic view of the Roosevelt International Bridge. The salsa is always fresh and delicious.
Average price: $38
Restaurant popularity: #2 in Honolulu
2005 Kalia Rd, Hilton Hawaiian Village, Honolulu, Oahu, HI 96815-1917
Tel: (808) 941-2254
Moana (Hawaiian)
For authentic Hawaiian food, this is the place to go. Each "Big Lunch Plate" includes three scoops of rice, a generously sized fillet of local fresh fish and the unlimited servings from the fruit and salad bar. It's a bargain and you will never leave here hungry.
Average price: $10
Restaurant popularity: #3 in Honolulu
1341 Kapiolani Blvd 1, Honolulu, Oahu, HI 96814-4514
Tel: (808) 955-0552

单选题 What is implied about the restaurant reviews?
A. They were published two weeks ago.
B. They are based on a customer survey.
C. They are summarized briefly in travel guide books.
D. They were written by several people.
【正确答案】 D
【答案解析】中级问题
根据问题的What is implied…可知,这是一道原文内容的推断题。通过文章第一段出现的The following restaurants…and were reviewed by Oahu Fun Magazine's food editors(《瓦胡岛娱乐杂志》的几位美食编辑评论了以下几家饭店……)可知,这篇评论是由多人写的。(A)、(B)、(C)项和原文内容无关。
单选题 How is Oretega different from other restaurants in the area?
A. It has outdoor seating.
B. It has an informal atmosphere.
C. It is across from the ocean.
D. It has flexible working hours.
【正确答案】 A
【答案解析】初级问题
问题关键词是“Oretega”,所以要仔细阅读墨西哥风味食品店Oretega的评论内容。由…the deck at the back of the restaurant has been renovated to facilitate outdoor seating…(……餐厅后面的阳台已经重新装修,以方便室外就餐……)可知,(A)It has outdoor seating是在此意义上的引申,故为正确答案。可以看见海的是麦考密克(McCormick)餐厅,(C)项和Oretega无关。解答这种问题可谓易如反掌。
单选题 What information is given about Moana?
A. It is somewhat expensive.
B. The food portions are large.
C. It is often crowded.
D. The sandwiches are recommended.
【正确答案】 B
【答案解析】高级问题
“迷你评论”提到,莫阿纳销售的Big Lunch Plate里包含a generously sized fillet(大份量的鱼片),说明这家店“给的食物很多”,因此(B)The food portions are large. 是正确答案。莫阿纳的平均价格是10美元(Average price: $10),而麦考密克价格区间为25美元~40美元(Price range: $25-$40),Oretega的平均价格是38美元(Average Price: $38)。所以(A)It is somewhat expensive。(莫阿纳有些昂贵。)和原文内容不符。经常需要等位(There is often a wait…)的是Oretega,因此(C)It is often crowded. (经常人很多。)和莫阿纳无关。麦考密克餐厅的三明治很受欢迎(The grilled crab-and-shrimp sandwich…is a favorite. ),故(D)The sandwiches are recommended. (三明治是推荐食品。)和Moana无关。