When it comes to singling out those who have made a difference in all our lives, you cannot overlook Henry Ford. A historian a century from now might well conclude that it was Ford who most influenced all manufacturing, everywhere, even to this day, by introducing a new way to make cars-one, strange to say, that originated in slaughterhouses (屠宰场). Back in the early 1900's, slaughterhouses used what could have been called a "disassembly line". Ford reversed this process to see if it would speed up production of a part of an automobile engine called a magneto. Rather than have each worker complelely assemble a magneto, one of its elements was placed on a conveyer, and each worker, as it passed, added another component to it, the same one each time. Professor David Hounshell of the University of Delaware, an expert on industrial development, tells what happened: "The previous day, workers carrying out the entire process had averaged one assembly every 20 minutes. But on that day, on the line, the assembly team averaged one every 13 minutes and 10 seconds per person. " Within a year, the time had been reduced to five minutes. In 1913, Ford went all the way. Hooked together by ropes, partially assembled vehicles were towed (拖,拉) past workers who completed them one piece at a time. It wasn't long before Ford was turning out several hundred thousand cars a year, a remarkable achievement then. And so efficient and economical was this new system that he cut the price of his cars in half, to $260, putting them within reach of all those who, up until that time, could not afford them. Soon, auto makers the world over copied him. In fact, he encouraged them to do so by writing a book about all of his innovations, entitled Today and Tomorrow. The Age of the Automobile has arrived. Today, aided by robots and other forms of automation (自动化), everything from toasters to perfumes is made on assembly lines.
单选题
Which of the following statements about Henry Ford is NOT true? A. He introduced a new way of production. B. He influenced all manufacturing. C. He inspired other auto makers. D. He changed a historian's mind.
【正确答案】
D
【答案解析】第一段的第二句话提到了历史学家(historian),句子的意思大致是:从现在开始一百年以后,历史学家很可能得出这样的结论,即福特对所有的制造业产生了巨大影响。这是历史学家根据历史事实得出的结论,而不是福特改变了某一位历史学家的想法(changed a historian's mind)。
单选题
The writer mentions "slaughterhouses" because they were the places where A. Ford's assembly line originated. B. Ford made his first car. C. Ford readjusted the assembly line. D. Ford innovated the disassembly line.
单选题
A magneto is a technical term for A. an automobile. B. a production line. C. a part of an automobile engine. D. a disassembly line.
【正确答案】
C
【答案解析】magneto的意思就是a part of an automobile engine(见第二段第三行),即汽车引擎的一个部分。
单选题
The phrase "turning out" in the last paragraph could be best replaced by A. "producing". B. "selling". C. "buying". D. "fixing".
【正确答案】
A
【答案解析】turn out是个动词短语,意思是“生产”,和produce同义。又如:The factory turns out 20,000 big-screen TV tubes a year.
单选题
The invention of the assembly line enabled Henry Ford A. to create more jobs for the unemployed. B. to write a book on history. C. to reduce the price of his cars to $260. D. to cut the production of his cars by 50%.