阅读下面短文,根据题目要求用英文回答问题。
Tom, a 15-year-old inventor and entrepreneur (创业者), witnessed at his own school the widespread consumption of sugary drinks by kids. He knew there had to be a better portable drink solution and decided to innovate from something he saw in his own home: fruit infused (浸泡) water.
Tom watched his mum make healthy fruit infusions but then struggle for a take-along option. From observing his mum and from his desire to give kids better drink options, he came up with his original model for the Fun Bottle. “I wanted to come up with a healthy, natural way for people to drink when on the go. A big part of my mission is to get people of all ages off sugary drinks,” Tom explains.
The bottle is made with a strainer (滤网) that allows the great tastes and natural sugars of the various fruits and vegetables you choose to come through the water, without any of the seeds or skins flowing through.
Tom is proud of his design and excited to be selling the Fun Bottle on his website and in stores, but this 15-year-old is most proud of the opportunities that Fun Bottle presents to others. It helps to provide healthy alternatives to sugary drinks; and also Tom donates part of the profits to the Organisation for a Healthier Generation (OHG).
Tom has been awarded several prizes, but this teenage innovator remains humble. When asked what advice he’d give other entrepreneurial youth, he says, “Prepare and have your family’s support. It is important to know from the beginning that there are a lot of highs and lows, and there is no such thing as overnight success.”
What did Tom witness at his own school?
Tom witnessed the widespread consumption of sugary drinks by kids at his own school.
考查细节理解。根据第一段第一句“Tom, a 15-year-old inventor and entrepreneur (创业者), witnessed at his own school the widespread consumption of sugary drinks by kids.”(汤姆,一个15岁的发明家和企业家,在他自己的学校目睹了孩子们大量消费含糖饮料)可知,作为15岁的发明家和创业者,汤姆在学校目睹了孩子们广泛消费含糖饮料。故答案为Tom witnessed the widespread consumption of sugary drinks by kids at his own school.
Where did Tom get the idea for the original model for the Fun Bottle?
Tom got the idea from observing his mum make healthy fruit infusions but then struggle for a take-along option.
考查细节理解。根据第二段第一句中“Tom watched his mum make healthy fruit infusions ”(汤姆看着他的妈妈制作健康的水果饮料)第二句“ From observing his mum and from his desire to give kids better drink options, he came up with his original model for the Fun Bottle. ”(从观察他的母亲和他要给孩子们更好的饮料选择的愿望,他想出了他的原始模型的Fun Bottle)可知,汤姆在观察母亲制作水果饮料的过程中得到启发,才有了Fun Bottle的原始模型。故答案为Tom got the idea from observing his mum make healthy fruit infusions but then struggle for a take-along option.
Please decide which part is false in the following statement then underline it and explain why.Tom is most proud of the opportunities that Fun Bottle presents to others because he not only provides healthy alternatives to sugary drinks but also donates all the profits to the OHG.
Tom is most proud of the opportunities that Fun Bottle presents to others because he not only provides healthy alternatives to sugary drinks but also donatesall the profits to the OHG.
Tom donates part of the profits to the OHG.
考查细节理解。根据第四段中“but this 15-year-old is most proud of the opportunities that Fun Bottle presents to others. It helps to provide healthy alternatives to sugary drinks; and also Tom donates part of the profits to the Organisation for a Healthier Generation (OHG).”(但是这个15岁的孩子最感到自豪的是Fun Bottle带给其他人的机会。它有助于对含糖饮料提供健康的替代品。而且汤姆还捐赠了部分利润为一个名为OHG的组织)可知,汤姆把自己产品的部分利润,并非全部利润,捐给了OHG。所以错误在于“all the profits”,应修改为“part of the profits”,故答案为Tom is most proud of the opportunities that Fun Bottle presents to others because he not only provides healthy alternatives to sugary drinks but also donates all the profits to the OHG. Tom donates part of the profits to the OHG.
Among Tom’s qualities, which one(s) do you think will be important for us? Why?(In about 40 words)
I think the quality of perspicacity will be important, because this insight can help us constantly find our own shortcomings in our lives, which in turn can help us improve ourselves.(31)
开放题,言之有理即可。根据第一段第一句“Tom, a 15-year-old inventor and entrepreneur (创业者), witnessed at his own school the widespread consumption of sugary drinks by kids.”(汤姆,一个15岁的发明家和企业家,在他自己的学校目睹了孩子们广泛消费含糖饮料)第二段中““I wanted to come up with a healthy, natural way for people to drink when on the go. A big part of my mission is to get people of all ages off sugary drinks,” Tom explains.”(“我想出一种健康、自然的方式,让人们在旅途中喝。我的一大任务就是让所有年龄段的人都不再喝含糖饮料,”汤姆解释说)可知,汤姆在看到学生喝含糖的饮料时,他想到要发明出一种适合所有年龄段都能喝的不含糖的饮料,可推知,汤姆是一个很有聪颖的,有洞察力的人。这种洞察力在我们的生活中可以帮助我们不断发现自己的不足,进而帮助我们提升自己。故答案为:I think the quality of perspicacity im is portant, because this insight can help us constantly find our own shortcomings in our lives, which in turn can help us improve ourselves.(31)