{{B}}Text 1{{/B}}
It is commonly supposed that the health of Long Island Sound is chiefly the responsibility of the shoreline communities in Long Island, Westchester County and Connecticut. This is largely true. It is also true, however, that New York City has long been a major contributor to the environmental ills that torture this noblest of American estuaries.
The main reason is four old municipal sewage treatment plants on the East River. Every day of every year, these plants deposit hundreds of thousands of gallons of partly treated wastewater into the river, which then, with tidal certainty, propels the polluted water into the Sound itself
The most damaging of the pollutants leaving the plants is nitrogen—useful as a fertilizer on land but, in sufficient quantities, fatal to bodies of water like the Sound, where it stimulates the growth of bacteria and algae and robs the water of oxygen. This condition is known as hypoxia, and it suppresses marine life. Roughly half the nitrogen comes from treatment plants and other sources in about 80 shoreline communities, the other half comes from the New York City plants.
It is thus cause for great celebration that the city agreed last week to settle a longstanding legal action and spend at least $700 million to upgrade these four plants, cutting their nitrogen output by nearly 60 percent by 2017. Audubon New York, a leader among the environmental groups that helped shape the agreement and move it forward, when negotiations seemed to falter, called the agreement an historic moment in the struggle to restore the Sound to good health.
In retrospect, the most important moment in that struggle the moment from which all else has flowed, including last week's agreement—came m 1994, when New York and Connecticut. after sustained pressure from the federal Environmental Protection Agency, approved a comprehensive plan to clean up the Sound. The city's main responsibility was to modernize its sewage treatment plants. The Giuliani administration left the bulk of the task to Mayor Michael Bloomberg.
Alarmed by the project's estimated $1.3 billion price tag, Mr. Bloomberg dispatched Christopher Ward, then the environmental commissioner, to Europe and elsewhere to find new, more cost-efficient waste treatment technologies. In due course, Mr. Ward and his counterpart in Albany, Erin Crotty, reached an agreement in principle to reform the plants at well under the original cost. Mr. Ward and Ms. Crotty left public service, but after further debating aimed partly at ensuring that future city administrations could not wiggle out of the deal, and after further prodding by Attorney General Eliot Spitzer, their successors. Emily Lloyd and Denise Sheehan, brought the matter to a close.
This does not mean the Sound is no longer at risk. The Sound passes through the densest population corridor in the country, and will remain forever stressed by the 20 million people who live within 50 miles of its shores. Thus the shoreline communities in Long Island, Westchester and Connecticut must do more than ever to contain pollution.
单选题 The following units are responsible for the health of Long Island Sound EXCEPT______.
【正确答案】 D
【答案解析】事实细节题。第一段一开始就说一般认为Long Island Sound的环境状况问题由Long Island, Westchester County和Connecticut的海边社区负责,但其实纽约市的污染对其影响巨大,由此可以推断出,纽约市也应对其负责。选项A、B、C中的团体都是负责团体,但选项D,文中虽然隐含纽约应该负责,却没有说明具体部门。
单选题 What is probably the meaning of "falter" (Line 4, Para.4)?
【正确答案】 C
【答案解析】猜词题。原句为"Audubon New York, a leader among the environmental groups that helped shape the agreement and move it forward when negotiations seemed to falter, called the agreement an historic moment in the struggle to restore the Sound to good health.”(Audubon是环境组织的领导人之一,他在谈判看起来踌躇不前时促成了协议,并推动其前进,将之称为在恢复Sound健康风貌努力中的一个历史性时刻。)由此可以推断,falter表达的意思应该是负面的,选项C体现了这个意义,表示谈判不顺利。
单选题 According to the text, the following statements about nitrogen are true EXCEPT______.
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。关于nitrogen(氮),第二段有比较详细的解释。第二段提到氮是工厂排出的最有害的污染物,氮是农田肥料,但大量的氮会对淡水系统构成威胁,因为它会促进细菌和藻类生长,吸收大量水中的氧气,造成缺氧,从而不利于水中生命的成长。选项中,B、C是文中直接提到的,A“氮抑制水中生命”,是氮间接作用的结果;而D“氮可以从水中夺取氧气”,根据前面分析,是因为氮促进了细菌和藻类生长,而这些生物生长需要氧气,并不是氮可以直接夺取氧气。故选A。
单选题 The modernization of the sewage treatment plants was finished by______.
【正确答案】 B
【答案解析】事实细节题。纽约市下水道系统的现代化经历了好几个阶段,第六段给出了相关信息.这里需要找出的是最后完成这个工程的人。市长Mr. Bloomberg是最初的负责人,他派遣Mr. Ward到欧洲采纳先进技术,Mr. Ward实施了一段时间后离开该部门,后由Attorney General Eliot Spitzer继续进行,最终由 Emily Lloyd和Denise Sheehan完成了这个任务。故选B。
单选题 Why the author suggests that the shoreline communities do more than ever to solve pollution problem? A Because the agreement has not been reached B. Because people living along the shoreline will pollute the water. C. Because the future city administrations could not wiggle out of the deal. D Because Mr. Ward and Ms. Crotty left public service.
【正确答案】 B
【答案解析】推理判断题。文章最后提到,即使纽约市采取了一定措施解决了污水排放问题,这些海边社区还是要采取更多措施来解决污染,因为the Sound途经的地方人门密集,污染压力还是比较大的。选项B符合这点。