单选题
The Difference between Man and Computer

What makes people different from computer programs? What is the missing element that our theories don't yet (51) for? The answer is simple: People read newspaper stories for a reason: to learn more about (52) they are interested in. Computers, on the other hand, don't. In fact, computers don't (53) have interests; there is nothing in particular that they are trying to find out when they read. If a computer (54) is to be a model of story understanding, it should also read for a "purpose".
Of course, people have several goals that do not make (55) to attribute to computers. One might read a restaurant guide (56) order to satisfy hunger or entertainment goals, or to (57) a good place to go for a business lunch. Computers do not get hungry, and computers do not have business lunches.
However, these physiological and social goals give (58) to several intellectual or cognitive goals. A goal to satisfy hunger gives rise to goals to find (59) about the name of a restaurant which (60) the desired type of food, how expensive the restaurant is, the location of the restaurant, etc. These are goals to (61) information or knowledge, what we are calling (62) goals. These goals can be held by computers too; a computer (63) "want" to find out the location of a restaurant, and read a guide in order to do so (64) the same way as a person might. While such a goal would not (65) out of hunger in the case of the computer, it might well arise out of the "goal" to learn more about restaurants.

【正确答案】 C
【答案解析】此处考查对固定搭配的掌握情况,只有account能与for搭配,意为“解释”,其他三个选项的词都是及物动词,不与介词搭配。
【正确答案】 C
【答案解析】分析全句,此处应填一个宾语从句的引导词,从句中缺少宾语,故应填what,此句意为“去了解他们所感兴趣的东西”,其他三个选项均为关系副词,不能充当从句中的宾语。
【正确答案】 B
【答案解析】此处选even加强语气,“事实上,电脑甚至都没有兴趣”。
【正确答案】 A
【答案解析】eomputer program是常见搭配,意为“电脑程序”,其他选项与句意不符,故排除。
【正确答案】 B
【答案解析】make sense是固定搭配,意思是“有道理,合理,能被理解”。整句的意思为“当然人也有目标,但这些目标若被归在电脑身上便不合逻辑了”。
【正确答案】 C
【答案解析】in order to是固定搭配,表示目的,意为“为了……”,故选C。
【正确答案】 A
【答案解析】结合上下文我们得知,此处应填具有“寻找”含义的词,wateh没有此含义,首先被排除,C选项后若加上for,便符合文章,search有“搜寻,查找”的含义,但一般指深入彻底地调查,只有A选项find在含义和语气上都符合句意。
【正确答案】 C
【答案解析】从下一句便可以找到答案为c选项,give rise to意为“引起,导致,使发生”。
【正确答案】 D
【答案解析】选择D意为“找到关于餐馆名字的信息”,其他选项放此处均不合适。
【正确答案】 D
【答案解析】此处需填一个谓语动词,因此要搞清主语“餐馆”与宾语“食物”之间的关系,只有“餐馆供应食物”合乎逻辑,故答案为serve。
【正确答案】 A
【答案解析】上文提到了种种人生理的、智力上的、认知的目标,因为饿得到了有关餐馆的信息,因而此处要填“获取”,B、C、D与文章不符。
【正确答案】 B
【答案解析】此空依然承接上文的意思,那些目标都是获取信息的目标,都是学习的目标,答案为B选项。
【正确答案】 B
【答案解析】此处缺一个情态动词,阅读到后半句时便很容易选出答案,此处的might与后面as aperson might相呼应,表示不确定的推测,意为“可能,也许”。
【正确答案】 D
【答案解析】能与way搭配的介词一般只有in,表示“以……方式”,此处的含义为“与一个人可能想要做事的方式相同”。
【正确答案】 A
【答案解析】arise out of是固定搭配,意为“起于……”,即使不知道短语的含义,看到后面又出现一次arise out of,也可以选出答案。