阅读理解 " Abortion is a personal issue. No one actually knows what they would do until they are actually in a position to have to decide. I am not saying I am for or against abortion. What I AM for is a women's right to decide for herself. No group, organization, or political party has the right to decide for her. This should not be a political issue. The far right wingers feel they have the right to cram their beliefs down everyone's throats. These are the same people you see standing in front of abortions clinics screaming at the women going in. The more insane of them kill abortion doctors in the name of their God. Ironically, these are the same people who tell a woman she HAS to bear a child, yet go out of their way to vote down funding for the healthcare and food she is going to need to give that child a decent life. "
Comment 1:
It is the right of the woman to decide. If it's made illegal, the women wanting it will get it one way or the other placing their lives in jeopardy. Thousands of illegal "clinics" will pop up charging them excessive fees.
Comment 2:
In religious circles, we are endowed with "free will. " I may disagree with you, but you are in control of your own destiny. Morally, abusing, mutilating or killing any being for an unjustifiable reason, is never right.
Comment 3:
As to the rightness—I believe an unborn baby is no less of a person than any other person: but I also understand that there are times when a doctor must make the tough decision to lose one life to save another. It is those who view abortion as an acceptable birth control plan who I feel are wrong.
Comment 4:
Human life begins at awareness of self. Abortion is up to the individual. It shouldn't dominate polities since it is a right of the individual WOMAN to choose.
Comment 5:
How do you feel about all of the children parents kill with their bare hands, or the hundreds of children laying alone in orphanages? Why aren't all of those fighting against freedom of choice not going and saving those kids? Is eradicating a few cells that a soul hasn't even entered into really such a terrible thing in comparison?
Comment 6:
There was a time earlier in my life when I decided that the Catholic approach was the right one. That is how I became a parent, unintentionally. As a parent for almost 14 years now, I know that everyone is NOT well suited for the job. Like everything else about this particular issue, there is no absolute truth that we can see.
Comment 7:
I believe it is legally sanctioned murder, especially late term abortions that are sometimes minutes or seconds from being infanticide.
单选题 5.Which of the following is NOT the kind of people criticized in the blog?
【正确答案】 D
【答案解析】 细节题中的NOT TRUE题型或EXCEPT题型。可套用公式:正确答案≠原文中某一句话的表达。首先要读懂题目,本题问的是以下哪种人不是博客的作者所批评的。第二,要把握博客作者的主观态度。根据博客的前5句话可以看出作者是同意堕胎的,认为这是女性个人的权利。因此,D选项Those women who have decided to take abortion(那些已经决定要堕胎的人)不是作者所批评的。博客的作者反对和批评的人应该是原文第5句话之后一直到段末的那些人,包括A选项The far right wingers who force their ideas on others(那些将自己的观点强加给别人的极右翼分子)、B选项The crazy people who kill abortion doctors(杀害堕胎医生的疯子)以及C选项Those people who veto funding for heahhcare and food(那些否决对医疗和食物资助的人)。
单选题 6.What does the word "mutilating" in Comment 2 mean?
【正确答案】 B
【答案解析】 猜词题。可以套用猜词题公式:正确答案=原文中含有该词的上下文对该词的解释——定义、释义、近义词、反义词。根据该词在原文中的出处Morally,abusing,mutilating or killing any being for an unjustifiable reason,is never right可以找到并列连词or所连接的mutilating的两个近义词abusing(虐待)和killing(杀害),因此可以判断C选项protecting(保护)和D选项raising(养育)与原文语义和逻辑均不符,应该排除。尽管A选项Condemning(谴责)是负面语义,但是与两个近义词的语义仍有较大的差距,所以正确答案应该是B选项hurting(伤害)。
单选题 7.In which comment one's personal experience is used to illustrate the writer's view?
【正确答案】 C
【答案解析】 细节题。首先要读懂题目,把握题目的关键点。本题问的是哪个评论中作者引用了个人的经历来阐述自己的观点;本题的关键词是personal experience。只有评论6中,作者通过讲述自己如何成为父母的经历来说明不是每个人都适合为人父母的,因此正确答案是C选项。
单选题 8.For those who are against abortion, which of the following is NOT the reason for their negative attitude in this issue?
【正确答案】 A
【答案解析】 细节题中的NOT TRUE题型或EXCEPT题型。可套用公式:正确答案≠原文中某一句话的表达。首先要读懂题目,本题的意思是:对于那些反对堕胎的人来说,哪个不是他们反对堕胎的理由。A选项的出处是评论1中的If it’s made illegal,the women wanting it will get it one way or the other placing their lives in jeopardy。而这句话及整个评论1的观点都是同意堕胎的,所以是本题的正确答案。而B选项It is morally incorrect to kill any being for unjustifiable reason(因为不合理的原因而杀人在道德上是不对的)与评论2的最后一句语义相同;C选项An unborn baby should also be regarded as a human being(未出生的孩子也应被当作人来看待)与评论3的第一句语义相同;D选项It is wrong for people to use abortion as a means of birth control(人们把堕胎作为节育手段是错误的)与评论3最后一句语义相同,这三个选项都是反对堕胎的原因。