单选题 {{B}}B{{/B}}
There are three branches of medicine. One is called "doctor medicine" or "scientific medicine". Scientific doctors try to observe sicknesses, look for logical patterns, and then find out how the human body works. From there they figure out what treatments may work. This kind of medicine is believed to date from the 4th century BC. Although nowadays it is successful, in the ancient world this approach probably did not cure many patients.
The second kind of medicine is called "natural cures" or "folk medicine", in which less educated people try to cure sicknesses with various herbs (草药). These folk healers also use observation and logic, but they are not aware of it. They try things until they find something that seems to work, and then they keep doing that. Folk medicine flourished long before the development of scientific medicine and was more successful in ancient times than doctor medicine.
The third kind is called "health spas" or "faith healing". Sometimes this is as simple as touching the holy man and being immediately healed. Other times, a magician may make you a magic charm, or say a spell, to cure you. Some religious groups organize special healing shrines (神坛) for the sick. In these places people rest, get plenty of sleep, eat healthy food, drink water instead of wine, and exercise in various ways. They also talk to the priests and pray to the gods. If you are feeling depressed or you have been working too hard, going to these places may be just the fight thing to make you feel better.
单选题 Which of the following about doctor medicine is TRUE according to the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 事实细节题。从文中第一段关于“医嘱用药医学”的描述可知,它观察病情,寻找逻辑模式,找出人体运动的方式,然后对症下药,它源自公元前4世纪,但在古代它没有治好很多病人。所以正确的答案为C。
单选题 According to the passage, which of the following is NOT used in health spas?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 事实细节题。短文的第三段讲述了类似宗教迷信的“精神疗法”,从其描述可知,他们睡眠好,吃健康食物,不喝酒,做祈祷等.但没有提到服用中草药,所以本题答案为B。
单选题 According to the passage, which of the following statements is TRUE?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 判断推理题。从第二段关于民间药物的叙述可知,这些药的选用也是观察和逻辑的产物,是人们实际用药探索的结果,在古代很有效,在科学药物之前有了民间药物,但是没有提到二者的关系,所以本题选D。
单选题 The author's primary purpose in this passage is to______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 主旨大意题。本文作者只是客观地对三种药物及相关背景知识作介绍,但是作者并没有着重强调哪一个好哪一个不好,没有作比较。所以正确的答案为A。